2014. jan 23.

Egy új korszak kezdete lehet

írta: 91#Lacika
Egy új korszak kezdete lehet

Régen volt az ideje, amikor a Progym hétköznapi, és fanatikusabb szurkolói úgy várták a hazai mérkőzéseket, mint ahogy most teszik. Isten tudja minek köszönhetjük ezt a parányi szikrát, ami ismét tüzet lobbantott a gyergyói hoki körül, de látatlanban is illik becsületesen megköszönni. Egy olyan hétvége lehet ez, amely új korszakot nyithat a gyergyói jégkorong történetében, a piros-fehér drukkerek ismét találkozhatnak csapatukkal, esetleges győzelmek esetén pedig még a tabellán is lehet lépni egy hatalmasat. Hokihétvége, csapatszellem, összetartás, Progym.

Őszinte leszek veletek, az egész cikket a jegydrágulásra akartam kihelyezni, azonban olvasva a klub által kiadott közleményt, nem sok értelme lenne. A székely embernek van az a tipikus tulajdonsága, hogy először kimondja szíve fájdalmát, majd utána meggondolja, hogy mégsem volt olyan jó ötlet. Ma pont így jártam. Soha ne próbálj meg okos lenni olyan helyzetekben, amikor nem ismersz bizonyos háttér információkat, mert tuti, hogy nem fogsz jól kijönni belőle. Ráadásul olyan embereket is magadra haragíthatsz, akikkel egyébként jó a viszonyod. Na de minderről ennyit, a jegy 3 lejjel drágább, de a csapatunk erősebb. Melyik Progym-drukker nem vállalna be plusz 3 lejt azért, hogy a meccs végén hangosabban szóljon a „Szép volt fiúk!”? Magában szerintem mindenki válaszolt. Erről ennyit, nézzük meg a tényeket.

A legutóbbi hazai turnénkon nem sok választott el attól, hogy mindhárom mérkőzésen diadalmaskodni tudjunk, egyiken az utolsó másodperc, másikon pedig a fáradtság babrált ki velünk. Azóta lett egy Nyergesünk, egy Hildénk és egy Kiricsenkónk, akiktől nem azt kell elvárnunk, hogy megnyerjék nekünk a meccseket, hanem azt, hogy csapatként együttműködve egy olyan Progym gyúródjon össze, amely hosszú idő után rájátszásba kerülhet a bajnokságban. Erősödtünk, ez a hétvége pedig komoly érvekkel támaszthatja alá mindezt.

history.jpg

Még az sem kizárt, hogy további erősítés is lesz a játékoskeretben, azonban már az eddigi Gál, Adorján, Hildebrand, Nyerges, Kiricsengól felhozatal se semmi, főleg ha az utóbbi évek megvalósításait nézzük. Pénteken nem is kérdés, hogy nyerni kell a Sportul ellen, aki pedig megmondja, hogy mi lesz szombaton, illetve vasárnap, az maga Nostradamus leszármazottja kell legyen.

Régen volt ekkora szükség a biztatásra, mint most, igazi szervezett szurkolótábor kell a csapat mellé, aki képes beordítani a pakkot Viorelius Radulus, illetve Catrinoi ketrecébe. A Steaua jelenleg vezeti a bajnokságot, utána mi jövünk, komolyan mi jövünk, igaz Galacnak van még elmaradott mérkőzése. Az edző azt mondta, hogy 8-9 pontot kell szerezni ezen a hétvégén, ami kisebb matektudás igénybe vételével azt jelenti, hogy az összes mérkőzést képes lehet megnyerni a Progymunk.

Igen. Új korszak kezdődhet, csakis mi írjuk a saját történelmünket, minden rajtunk múlik. Teltházra, szurkolásra van szükség, mert a Progym éledezik, ne a szurkolókon, legfőképp pedig ne 3 lejen múljon az, hogy újabb szép napok köszöntsenek be a jégpályánkra.

Progym SK feat. Red-white supporters – Ciki-caki 2014 Winter Edition

Csináljunk slágert!