2014. feb 15.

A szombat esti kollektív izzadásról

írta: 91#Lacika
A szombat esti kollektív izzadásról

Jó lett volna jelentkezni valami rekordkísérletre, hogy egyszerre hány ember képes izzadni, biztos, hogy bekerültünk volna a nagy könyvekbe. Fiaink ma ismét hatalmasat küzdöttek, végül pedig zenghetett a ciki-caki a Progym öltözőjéből a 6-5-ös győzelem után. A közösségi oldalon ma is ment a szurkolás ezerrel, több lelkiállapotot is megtapasztalhattak a piros-fehér drukkerek, bizakodtunk, reméltünk, örültünk, káromkodtunk, körmöt rágtunk, majd ismét örültünk. Progym–Dunărea 6-5.

A rájátszásos terveink véghezviteléhez úgy kellett ez a győzelem mint egy darab kenyér, az más kérdés, hogy lehetett fogyasztása a vérnyomáscsökkentőnek ma este. Barabás góljával már a 2. percben vezettünk, aztán még újat két alkalommal találtunk be az első húsz percben, Csergő, majd ismét Barabás juttatta a pakkot Viorel barátunk ketrecébe. 3-0. Sokan kiemelték, nagy hiba lenne győzelmet kiáltani, és igazuk volt, mert ami ezután következett, azt nehéz szavakba önteni.

laptop_izgalom.jpegKemény pillanatokat éltünk át

Az internetes közvetítést látva azt mondhatjuk, hogy Mr. Lascăr formába lendült a második harmad elején, gyorsan lőtt két gólt a hazai csapat, mindkettő emberelőnyös helyzetből került Molnár ketrecébe. Apropó kapus... Az internetes közvetítők nagyon elnéztek valamit, mert végig úgy volt feltüntetve, hogy Szakács véd. Rengeteg vélemény született ezzel kapcsolatban, volt aki kicsit tartott attól, hogy nem a tapasztaltabb kapusunk véd, és akadt olyan is, aki kiemelte, bíznunk kell a játékosainkban. Utóbbinak van igaza. Végülis nem Mester védett, de ha ő tette volna, akkor sem lehetne egy rossz szavunk sem. Szakács Mester személyében van egy fiatal, ambíciózus, tehetséges kapusunk, akinek mérkőzésekre van szüksége a fejlődéshez. Bízzunk a játékosainkban!

Bocsi a kitérőért, de úgy gondoltam ezt eléggé fontos megemlítenünk. Gyorsan feljöttek 3-2-re a galaciak, ez azonban szerencsére nem törte meg a mieinket, Kyrychenko belőtte a negyediket, erre azonban Tankó válaszolt nagyon gyorsan. 4-3. Létfontosságú pillanat volt a második harmad vége, a dudaszó előtt 7 másodperccel ismét Kyry köszönt be Viorelnek, 5-3-ra módosítva az eredményt.

Az utolsó felvonás első percei ismét nem alakultak jól, Eis kétszer is eredményes tudott lenni, a cseh játékos második gólja szintén egy emberelőnyös helyzetből született. 5-5, a hozzászólások pedig egyre gyorsabban kezdték váltani egymást, és hatalmas öröm kerekedett, amikor szeretett ukránunk harmadik alkalommal is beköszönt a veterán galaci ketrecvédőnek. 6-5, már csak annyi volt a dolgunk, hogy kihúzzuk valahogy, az utolsó percek tapasztalatairól pedig nem is tudom mit lehetne írni. Pattanásig feszültek az idegek, mindenki arra várt, hogy végre valaki bejelentse a győzelmet. Hát sikerült, kedvenceink egy újabb nagy lépést tettek a rájátszás felé, azt hiszem mindannyiunk nevében beszélhetek, nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Amikor megtudtad, hogy vége :)

Idegtépő szombat este volt, de végül happy end lett belőle, így a reményeink is megmaradnak. Kíváncsian várjuk a folytatást. In Progym we trust!