2014. aug 21.

Alakul a molekula

írta: 91#Lacika
Alakul a molekula

A nyári nagyméretű pangás után úgy gondoltam, ideje lenne kicsit feléleszteni a blogot, hisz bizony voltak, és jelenleg is vannak események szeretett csapatunk háza táján. Igaz, amire a legjobban várunk, a jégpályánk felújítása még mindig nem kezdődött el, azonban nem erről szeretnék most írni, biztosan meglesz az is. Bronzérem, buli, másnaposság, pangás, lámpa, légiósok, reménykedés. Nagyjából ezekkel a szavakkal lehet leírni egy tisztességes Progym-drukker elmúlt hónapjait, bizony van élet a piros-fehéreknél, és ez az a nyár, amikor nem pesszimista dolgokról, kilátástalanságról kell beszélni, hanem arról a fokozatos, de egyébként hatékonynak tűnő építkezésről, amely a Progymnál jelenleg zajlik.

vylicil.jpgAdam Vylicil

Úgy tűnik, új lendületet kapott a vezetőség, több cikkben is olvashattuk, hogy egyértelmű kitűzött cél a MOL Liga a csapatnál. A játékosállományt tekintve egyelőre több a távozó, mint az érkező, ellenben ez korántsem azt jelenti, hogy gyengébbek leszünk, mint tavaly. A közönség-kedvenc Vitalij Kiricsenko mellett Nyerges Lajos is maradt a piros-fehéreknél, ez már önmagában mosolyt csal az ember arcára. A csapat Facebook-oldala hivatalosan is bejelentette, hogy minket erősít majd tavalyi Galac gólvágó „Socolája”, Tankó, de emellett Daradics Csaba, Csata-Székely Hunor és Ördög Tihamér is hazatért külföldi munkájáról. Ha esetleg valakit kifelejtettem a sorból, előre is elnézést kérek, annyira nem vagyok napirenden a csapatnál történt dolgokkal, mint az előző években. A legfrissebb érkező a Progym történetének első cseh légiósa, Adam Vylicil, aki sokszor borsot tört az orrunk alá a Dunărea színeiben. Aki látta játszani, az tudja, hogy egy kiváló, gólerős csatárról van szó, aki bármilyen szögből képes meglepni az ellenfél kapusát. Vylicil egyébként nagy rajongója a Progym szurkolótáborának, már korábban is megcsodálta a piros-fehér kórust, így biztosan örül, hogy minket erősíthet. Nem mondhatunk mást, Isten hozott Adam!

A nyár legnagyobb megvalósítása, az új fényt hozó lámpák megérkezése volt, klasszisokkal jobb fényviszonyok lesznek a jégpályán, ezt pedig elsősorban annak a néhány jégkorongszerető embernek köszönhetjük, akik annak idején belevágtak a kampányba. Bizony, megmutatták, hogy kellő méretű összefogással semmi nem lehetetlen, a lámpák megérkeztek, velük együtt pedig a gyergyószéki jégkorong is egy újjáélesztő dózist kapott.

lámpa.jpgA legnagyobb megvalósítás

A hazai mérkőzéseinket Karcfalván fogjuk játszani, ami egy kicsit megkavarja ugyan az utánpótláscsapatok felkészülését, de ha hosszútávon gondolkodunk, akkor mindenképp megéri az áldozatot. Azt hiszem, ahhoz képest, hogy tavaly ilyenkor mindenki temette a gyergyói jégkorongot, igencsak jól áll a helyzet Progym-földön, és csak remélni tudjuk, hogy a továbbiakban is pozitív változások lesznek.

Nem terveztem most hosszú bejegyzést írni így elsőre, csupán azért ültem a klaviatúra elé, hogy lássátok, a Progym-blog nem szűnt meg, ezt a szezont is együtt-, néha a jégpályán, néha pedig a gép előtt, az eredményt frissítve fogjuk végigizgulni. Nem ígérem nektek, hogy minden eseményről azonnal cikk születik, de igyekszem aktuálisan tartani a blogot. Továbbra is várom azok a jelentkezését, akik segítenének nekem ebben, szívesen írnának a blogra.

szurkolotabor3.jpgNekünk csak ez a dolgunk

Jövő hétvégén Felcsík Kupa lesz Karcfalván, újra láthatjuk a Progymot, és néhány egykori játékosunkkal is találkozhatunk. Ezúttal a HSC Csíkszeredát erősítő Pál „ChuckNorris” Zsombor már ellenfélként lesz jégen, de nagy valószínűséggel a már debreceni Barabás László is azon lesz, hogy bevegye piros-fehéreink kapuját. A tornáról bővebben egy későbbi cikkben fogok írni.

ui: mindenki szerezze be időben a torokgyógyító szirupokat, mert tudjátok, hogy mekkora sorok vannak szezon közben a gyógyszertáraknál. :)