2014. sze 19.

Farkas Csaba: képesek vagyunk nyerni Galacon

írta: 91#Lacika
Farkas Csaba: képesek vagyunk nyerni Galacon

Ideje túllépni a 16-0-án, eldobni a zsebkendőket, és továbblépni. Sokan még most is azt a vereséget emlegetitek, pedig figyelembe véve a jelenlegi helyzetet, teljesen fölösleges. Szombaton kezdődik a bajnokság, és a sors iróniája, hogy piros-fehéreink ismét Galacon vendégszerepelnek az első fordulóban, noha ezúttal egy kissé átalakult Dunărea lesz az ellenfél. Biztosan hallottátok, hogy mivel a Duna-partiak nem jutottak be a Románia Kupa fináléjába, a vezetők menesztették Kari Rauhanen edzőt, vele együtt pedig az 5 finn idegenlégiós is szedte a fáját a sátornak, és távozott.

A finneket három cseh játékossal próbálják pótolni, közöttük azzal az Adam Rasnerrel, aki a felcsíki tornán a Progymot erősítette. Lássuk be, nem alkotott maradandót, így nem fogjuk kisírni a köldökünket a távozása miatt. A másik kettő, a 35 éves Michal Jelinek és a 33 éves Ladislav Rytnauer a cseh másodosztályból érkezett Galacra. Nincsenek már a Duna-parton az osztrák válogatott játékosok sem, azonban ennek ellenére sem lehetünk magabiztosak, mivel továbbra is erősebb játékerőt képviselnek a tavalyinál, és ha visszaemlékszünk, vért izzadtunk azért, hogy a rájátszásba kerüljünk.

buci_csikszereda.jpgFotó: Tamás Annamária

A mi játékosállományunkat tekintve rossz hír, hogy Adam Vylicil játéka kérdéses, a cseh légiósunk edzésen szedett össze egy kisebb sérülést. Jó hír emellett, hogy valószínűleg játszani fog Basilidesz Tibor, aki bizony nagy segítséget jelenthet a csatársorban.

Buci Farkas Csaba edző nyilatkozott blogunknak a mérkőzéssel kapcsolatban, a tréner pedig arra a bizonyos thrillerre is kitért mondandójában.

„A Románia Kupán túl nagy volt a felhajtás, jöttek az osztrák válogatott játékosok, fénytechnológiával, lángok között mutatták be a Galaci csapatot. Mindenki túlságosan tisztelte az ellenfelet, azt hiszem már az öltözőben, a meccs előtt veszítettünk.”

„Tanultunk az előző tapasztalatokból, és sokkal keményebben készültünk a mostani mérkőzésre. Fontos, hogy mentálisan is felkészültek legyünk, a fiúknak el kell hinniük, hogy képesek legyőzni a galaci csapatot. Nyilvánvaló, hogy nem mi vagyunk az esélyesei a meccsnek, de nem szabad lebecsülnünk magunkat, és az ellenfelet sem kell felértékelni.”

„Nekik is van gyenge pontjuk, az a kérdés, hogy ki tudjuk-e használni ezeket. Ha már a magabiztosságnál tartunk, válaszolnék a költői kérdésemre. Ki tudjuk!”

Az edző kifejtette, új játékosok érkezésére is van kilátás a piros-fehéreknél, szükség van az erősítésre.

„Jövő héten 4-5 játékos érkezik próbajátékra, két hátvédet keresünk, ellenben ha Bálint Lóri formába lendülne, akkor inkább egy nagyon jó hátvéd, és egy gólerős csatár mellett döntenék. Minden mérkőzésen szereznünk kell legalább 4 gólt ahhoz, hogy esélyünk legyen.”

Csapatunk ezúttal is a mérkőzés napján fog utazni, elmondásuk szerint azonban nincs ezzel semmi gond. Ha belegondolunk, a tavalyi idényben is így történt, és többször is nyerni tudtunk a Dunărea vendégeként. A mérkőzés egyébként szombaton fél 6-kor kezdődik, valószínűleg lesz livescore élő eredmény közvetítés is, így ismét lehet kollektív izzadás a gépek előtt. Reméljük így lesz. Hajrá Progym!