2014. okt 16.

A székely El Clasico

írta: 91#Lacika
A székely El Clasico

Egy kicsit hosszabb szünetet követően összeszorítjuk a szemöldökünket, erőt veszünk magunkon, botot ragadunk, és visszaállunk a vetésbe. Jól jött a csapatnak a szünet, az edző rendezhette a sorokat, ráadásul Filip Martinec és Boris Ruzicka személyében két új játékos is érkezett. Nem tudom hol hallottam már, hogy valaki úgy nevezte a HSC – Progym meccset, mint a székely El Clasico. Hát papíron még mindig rangadónak számít, reméljük, hogy a jégen is kiegyenlített küzdelem lesz.

A két gárda legutóbbi összecsapásán, Galacon 4-2-es vereséget szenvedtünk, azelőtt Karcfalván játszottunk a kék-fehérekkel, akkor 3-1-el maradtunk alul, és volt egy jótékonysági mérkőzésünk is a szomszédokkal, annak 6-3 lett a végeredménye. A vereségek ellenére nem voltak ezek rossz meccsek, tisztességesen helytállt a csapatunk, talán ezt várhatjuk a mai mérkőzéstől is. A tavalyhoz képest igencsak nagy változások mentek végbe a piros-fehéreknél, a játékoskeret fele kicserélődött, úgyhogy jelenleg az a legfontosabb, hogy türelmesek tudjunk lenni.
Nagy valószínűséggel még a játékosaink sem igazán tudják, hogy milyen játékerőt képvisel a megújult Progym, az új fiúknak pedig ez lesz a legelső meccsük gyergyói színekben.

progym_hsc csikszereda.jpg

Amint azt bizonyára észrevettétek, új külsővel és új névvel vár titeket mostantól a blog, és egy Facebook-oldal létrehozása is tervben van, amelyről időben fogtok értesülni. Továbbra is várom az írni vágyó Progym-szurkerek jelentkezését, hisz több kéz többet húz ugyebár. Ma 18 órától tehát a Vákár Lajos műjégpályán próbál meg helytállni a csapatunk, nekünk pedig ismét csak annyi dolgunk van, hogy ha időnk engedi, ott legyünk a lelátón.