2014. nov 29.

Már tudjuk, itt minden lehetséges

írta: 91#Lacika
Már tudjuk, itt minden lehetséges

Szerintem mindannyian tisztában voltunk eddig is azzal a ténnyel, hogy a lehetőségek országában élünk, a mai eseményekre azonban senki nem számított. Mert hát minek is számított volna? Adott volt az alapszakasz utolsó mérkőzése, amely számunkra már nem igazán bírt téttel, hisz eredménytől függetlenül résztvevői voltunk a középszakasznak (legalábbis én így tudom, aztán ahány ember annyifélét beszél). De legyen bármilyen tétje is egy román bajnoki jégkorongmérkőzésnek, nem lehet 50 lejes jegyárat megszabni, egyszerűen nem, és kész. Hogy miért lehetséges nálunk bármi? Mert a Bukaresti Steaua megtette, kereken 50 lejt kért el a belépésért. Hihetetlen, de igaz.

Kezdjük a legelején. Elindultunk Karcfalvára Gyergyószentmiklósról, annak reményében, hogy látunk egy jó meccset, ami ugyebár az alapszakasz utolsó összecsapása a Progym számára. Útközben hívtak fel telefonon, hogy ha gondoljuk forduljunk vissza, mert a szervező Steaua 50 lejes jegyárat szabott ki a mérkőzésre. Kicsit úgy jártam abban a pillanatban, mint amikor a lottós reklámokban megtudják, hogy mekkora értékű a nyeremény.

bilete.jpgJegyárak: felnőtteknek 50 lej, gyerekeknek 20 lej

– Mennyi???!
– 50 lej, mondom.
– Ne szivass, ez nem létezik.

Dehogynem. Akkor kezdett igazán tudatosulni bennem a dolog, amikor egy a klubon belül dolgozó személyt is megkérdeztem, hogy tényleg valós alapja van ennek a hírnek, vagy csak egy rossz tréfáról van szó. Nem tréfa volt, érkezésünkkor már nagyon sok ember állt a karcfalvi csarnok bejáratánál, zúgolódva a bejárati ajtóra kifüggesztett papír miatt, amelyen a jegyárak szerepeltek.

tolongas.jpgSenkitől nem kaptak ésszerű magyarázatot a szurkolók

Voltak olyanok, akik befizették a horribilis összeget, a szurkolók nagy része azonban kint maradt, és magyarázatot várt a történtekre. Egy adott pillanatban a tömeg elkezdett befelé nyomulni, akkor azt gondoltam, hogy győz a túlerő, a biztonságiak félreállnak, és még a végén a meccset is meg tudjuk nézni. Nem, nem került sor hasonlóra, mivel a tömeg megállt, és továbbra is valamiféle magyarázatot követelt a történtekkel kapcsolatban. Sokan – teljesen jogosan – azt nehezményezték, hogy miért nem hirdették meg előre a jegyárakat, és akkor nem indulnak el a viszontagságos időjárási körülmények között. Bizony, Székelyföldön beköszöntött a tél, végig hófúvásban mentünk, a potyára „kiöntött” üzemanyagról pedig már nem is beszélek.

A felháborodástól feltüzelve minden elhangzott a bejáratnál, senki nem akarta elhinni, hogy egyáltalán megtörténhet hasonló dolog. Közben a pályáról kiszűrődő hangokból próbáltuk megítélni a játék képét, néhányan pedig az interneten követték figyelemmel az eredmény alakulását. A csendőrök bevonulásával elcsitultak a kedélyek, már nem is annyira dühöt, mintsem csalódottságot lehetett felfedezni a Progym szurkolóinak arcán, és nem csak. Többen Csíkszeredából jöttek, hisz a HSC sorsa ezen a mérkőzésen múlott, kíváncsiak voltak a fejleményekre, de egy ilyen meccsért nem sokan voltak hajlandóak ennyire mélyen a zsebükbe nyúlni.

tolongas2.jpgKint is sokan várakoztak

Jelenleg is értetlenül állunk a szervezők húzása előtt, nem tudjuk milyen célt szolgált a döntésük, reméljük mihamarabb válaszokat kapunk a kérdéseinkre. A mérkőzést egyébként a fővárosiak nyerték 11-3 arányban, a szöveges közvetítésből pedig kitűnik, hogy a meccs végén a jégen is eléggé paprikás hangulat uralkodott.

Semmilyen agresszív megnyilvánulásra nem került sor a bejáratnál, de nagyon csalódottak voltunk, hiszen csak a kedvenc csapatunk egy újabb meccsét szerettük volna végignézni. Na de ennyiért?