2014. dec 04.

Menni vagy nem menni?

írta: 91#Lacika
Menni vagy nem menni?

Elég sok kérdésünk megválaszolatlan volt az elmúlt időszakban, a kép azonban egyre inkább kezd összeállni, megvan a középszakasz menetrendje, a sorozat olyan amilyen, de legalább megvan. Gondolom sokan még mindig a múltkori eset hatása alatt vannak, és noha már eltelt egy kis idő azóta, továbbra sem könnyű feldolgozni, hogy hasonló eseményekre egyáltalán sor kerülhet a sportéletben. Most mondanám, hogy gyorsan felejtsük el az egészet, a gond csak annyi, hogy a legutóbbi gittegylet szerzője továbbra sem a béketeremtésre törekszik. Közlemény közleményt követett a mai napon, először a Felcsíki műjégpálya, majd a Progym vezetősége szólt hozzá a történtekhez, később pedig ismét a karcfalvi csarnok vezetősége tudatta a „házigazda” jegyárait. Nagyon szomorú, hogy nem lepődtünk meg, ezúttal nem 50-, „csupán” 20 lejt kell fizetnünk a meccsek megtekintéséért.

progymblogra_01.jpg

Ebben a helyzetben nézzétek el nekem, hogy nem a meccsek beharangozóját olvashatjátok, de nemes egyszerűséggel képtelen vagyok a játékra gondolni, amikor ismét ilyen problémákkal kell szembenéznünk. A Progym hivatalos Facebook-profilján el is indult a kommentáradat, a legfőbb kérdés, hogy ebben az esetben menjünk, vagy ne menjünk Karcfalvára? Bizonyára mindenki rájött, hogy képtelenség konkrét választ adni, mivel mindkét esetben jó és rossz keverékével találkozhatunk. Ha megyünk, befizetve a 20 lejes jegyárat, fővárosi barátaink költségvetését hizlaljuk, ellenben ha nem lesznek Progym-szurkolók, akkor bizony elérték a céljukat, és senki nem buzdítja majd a legénységünket. Úgy jártunk, hogy választanunk kell: a tyúkszarba, vagy a tehénfosba lépünk-e bele, aztán mindenki magának döntse el, hogy melyik helyzet milyenfajta végbélcsomagot tükröz.

Jó lenne, ha egyáltalán valamiféle aranyközéputat lehetne keresni, arra kérem a blog olvasóit, hogy közösen, itt, a cikk alatti hozzászólásokban vitassuk meg ezt a kérdést. Tényleg nincs egyértelmű válasz, hogy akkor mi lenne a legokosabb döntés, a kérésünk csak annyi, hogy mindenki a jó ízlés határain belül fogalmazzon, még ha kicsit nehezére esik is. Ahogy pedig a vezetőség által kibocsátott közleményben áll, aki ott lesz a meccseken, próbáljon meg tartózkodni a balkáni megnyilvánulásoktól. Ha nem fog menni, azzal nem az ellenfélnek ártunk, hanem saját magunkat járatjuk le. Mert mi nem ilyenek vagyunk, és meg kell mutatnunk, hogy hasonló szituációban is képesek vagyunk civilizáltan viselkedni. Sajnos az előző cikkben leírtak még mindig aktuálisak, itt mindent szabad, határ a csillagos ég. Értjük mi, hogy a „bakák” a turné házigazdái, és ők adják a dallamot a bulihoz, na de akkor is...