2015. feb 18.

Halálkatlan

írta: 91#Lacika
Halálkatlan

„Jövő hétvégén érkeztek a halálkatlanba!” – kiáltotta Karcfalván egy Progym-szurkoló, és bizony nem is mondott hülyeséget. Azt mondják a sportban megvan a hazai pálya előnye, a piros-fehérek pedig a felcsíki jégcsarnokból is hazai környezetet tudtak varázsolni. Most mindenki csukja be a szemét, csendesedjen el, szorítsa össze a popóját, és gondoljon ugyanarra a hangulatra, csak sokkal több emberrel, és a felújított jégpályánkkal. Ugye? Szerencsére olvasás közben is le lehet cserélni az alsóneműt, de szerintem azért várjatok vele, mert tartogat még ez a cikk hasonló pillanatokat. 1982-ben még halvány sóhaj sem voltam, így fogalmam sincs, mit érezhettek akkor a gyergyóiak, abban azonban szinte biztos vagyok, hogy lelkiállapotuk hasonló volt ahhoz, amit most mi tapasztalunk. Számoljuk a napokat, nézzük a naptárt, gondolkodunk, tervezgetünk és reménykedünk. Talán még soha nem telt ennyire lassan egy hét, de már nagyon közel van a pillanat.

Hosszú várakozást követően, ez lesz az a bajnoki forduló, amikor ténylegesen hazai pályán lépnek jégre a piros-fehérek, a szurkolótábor visszakerül a régi helyére, és olyan hangulatot tudunk teremteni, amitől nem csak az ellenfél játékosai csokiznak be, hanem a mieink is erőre kapnak. Talán még sosem volt ekkora szükség a szurkolókra, mint most. Reményeim szerint gyergyói a csíkivel együtt fogja buzdítani a Progymot, és együtt tudunk statisztálni azon a filmen, ami mindenféle díjat elnyerhet az elkövetkező időszakban.

hellpuck.jpg

Halálkatlan. Hosszú száműzetés után hazatér a Progym Birodalom, hogy ismét szembenézzen ősi ellenfeleivel. A meggyengült hadsereg a szomszédból kapja meg a szükséges katonai támogatást, ez mellé pedig további erők csatlakoznak hozzájuk. Sir Robert Mikeska fizikai erejére nagy szükség van a támadások hárításánál, Lord Vinny Novák puszta jelenléte segíteni tud a nehéz pillanatokban, El Maestro Vitalij Kiricsenko törzskapitány váratlan megoldásai pedig bármikor dicsőséget hozhatnak, csakúgy mint Satek főtörzsőrmesteré. Helyiek, szomszédok és máshonnan érkezett légiósok küzdenek azért, hogy örömet szerezzenek a Progym Birodalom lakosságának, megmutassák, hogy egy csapatként, egységes egészként képesek szembenézni az akadályokkal.

Minden bizonnyal álomszerű pillanatoknak leszünk tanúi pénteken, történelmi perceket élünk majd át. Hónapokon keresztül fohászkodtunk azért, ami most egyszer csak valósággá válik: itthon vagyunk basszus, komolyan itthon vagyunk.

halalkatlan.jpg

Minden bizonnyal mindenki játszani fog a csapatunknál, ami biztató a Steaua elleni karcfalvi 8-4-re visszagondolva. Nem számítok könnyű meccsekre, úgy vélem sorsdöntő lesz a szurkolók hozzáállása, noha emiatt egy cseppet sem kell aggódni. Az utóbbi években bebizonyítottuk, hogy jóban-rosszban ott vagyunk a csapatunk mögött, és akkor is repül a cukorka ha éppenséggel kilencet kapunk. A bizakodás még inkább megerősítette a drukkereket, minden meccsen nagyszerű a hangulat a lelátón.

Az utolsó métereket rúgjuk, nagyon közel van már a péntek, a hangotokra pedig vigyázzatok, nagy szükség lesz rá a „bakák” ellen. Mint azt bizonyára láttátok, egy nyereményjátékot is elindítottunk a Facebook-oldalunkon, amellyel egy bögrét tudtok nyerni. Aki még nem tette meg, az ne habozzon, ossza meg a képet, mi pedig vasárnap kihirdetjük a szerencsést. Egyik felén Progym-logo, másikon blog-logo, és multifunkcionális: győzelmek után egyaránt fogy belőle a sör, a bor, a pálinka, és másnaposság esetén a kamillatea legurítására is tökéletesen alkalmas. Szurkolj, tapsolj, énekelj, korcsolyázz és játssz velünk. Minden adott egy tökéletes hétvégéhez.