2015. máj 31.

Kozma: mindenki erős csapatot szeretne

írta: 91#Lacika
Kozma: mindenki erős csapatot szeretne

Hosszú ideje nem jelentkeztünk új cikkel, komolyan mondom még belépni is furcsa volt a blogfelületre. Ez egy ilyen időszak: a szurkolók nem jelentkeznek a fotópályázatra, a csapatunkról nem tudunk semmit, a hőmérséklet emelkedésével gyakorlatilag mindenki elfelejtette a hokit. Nem, mi is tudjuk, hogy ez nem így van, a megújult blog történetében először pedig lefújjuk a port a billentyűzetről, és  nyári cikkel jelentkezünk. Kozma Zsolt hátvédünket kérdeztük ki néhány dologgal kapcsolatban, aki hangsúlyozta: a csend ellenére biztosan kemény munka folyik a háttérben.

zsoli26.jpgZsoli és a serleg. Fotó: Tamási Zoltán

Micsoda szezonunk volt. Bronzérmes lett a csapatunk, mi szurkolók azonban tudjuk, hogy ez szinte felért egy bajnoki címmel. A galaci rémálom után nagy volt a csalódás a szurkolók között, Kozma Zsoli pedig elárulta, ez a csapaton belül sem volt másképp. „Személy szerint nagyon megviselt, hogy nem sikerült döntőbe jutni, és ugyanezt láttam a csapattársaimon is. A kudarc ellenére megpróbáltuk mihamarabb összekapni magunkat, és igyekeztünk kizárólag a bronzmeccsekre figyelni” – mondta.

A legtöbb szurkoló azt állítja, a túlzott nyomás okozta a gyenge galaci szereplést, a Progym csapatkapitánya azonban rácáfolt erre. „Nem volt nyomás rajtunk, igazából egy kis figyelmetlenségen ment el az egész. Gyorsan kaptunk két-három gólt, onnan pedig már nagyon nehéz volt volna talpra állni.”

A csapat háza tájáról jelenleg nem sokat tudni, mindannyian epedve várjuk az új híreket, ezzel pedig a játékosaink is így vannak. „Biztos vagyok benne, hogy a csend ellenére, a csapat megerősítése érdekében kemény munka zajlik a háttérben. Reméljük, hogy jövőre is ütőképes keretünk lesz, mert a hazai mérkőzések hangulatát képtelenség megunni. Mindenki azt szeretné, ha folytatódna a sikertörténet” – fejtette ki a hátvéd.

A csapatkapitányi tisztséggel kapcsolatban huszonhatosunk elmondta, megtiszteltetés volt számára, hogy ő viselhette a C betűt, azonban ez csak egy ideiglenes időszak volt, mivel Basilidesz Tibor a kapitány. „Sérülése miatt sajnos Tibike nem tudta folytatni, de remélem, hogy jövőre visszatér, és ismét ő lesz a csapat vezére” – zárta gondolatait Kozma.