2014. nov 07.

Sörmeccs

írta: 91#Lacika
Sörmeccs

A sok izgalom után mindig jól esik az embernek a kikapcsolódás, a holnapi meccs pedig pont kapóra jön a csapatnak. Hasonló ehhez, amikor egymás után megnézed a Fűrész összes részét, aztán levezetésként berakod a Vuk-ot, és szépen ellazulsz. Olyan meccs ez, amit még kapus nélkül is illik megnyerni, így semmi más nem elfogadható a csapattal szemben, kizárólag a győzelem, amivel megtörjük a jeget, és tartalom kerül a pontzsákba. A Progym – Sportul egy igazi sörmeccs lesz.

Az „egyetemisták” továbbra is a „Játszunk, tehát létezünk” elvet követik, számukra minden meccs egy kellemes kikapcsolódás, senki nem kéri őket számon, hogy most miért kaptak 30-at, vagy ajtó-ablak helyzetben az adott játékos miért a lövést választotta a passz helyett. A Sportul elleni meccsek a Progym-drukkerek számára is kikapcsolódásként szolgálnak, a hét zárásaként pedig jól is jön egy ilyen edzésnek is elkönyvelhető bajnoki. Természetesen nem szabad túlságosan félvállról venni a bukarestieket, gondolom sokan emlékszünk a tavalyi szezon hazai meccsére, amikor nagyon megleptek az első harmadban.

progym_sportul.jpg

Nem szabad előre megnyertnek tekinteni a meccset, de összetörni sem szükséges majd magunkat, figyelembe véve, hogy kedden a HSC-t fogadjuk Karcfalván. A kapuba mindenképpen Mestert várom, és remélem, hogy a negyedik sorból is felbukkan majd néhány arc, hisz mikor ha nem most? A légiós hadosztályból – Kiricsenkót kivéve – mindenkit pályára küldenék, fontos, hogy minél több meccset játszanak Ruzickáék, mivel láthattuk, egyre biztatóbban mozognak. Vitalit nem is nevezném a keretbe, figyelembe véve a legutóbbi sérüléseit, és az elmúlt meccseken tanúsított erőfeszítéseit, megérdemli a pihenést, ezt a Sportult nélküle is lazán jégbe kell döngölni.

Ismerjük, hogy a Sportul milyen játékot képvisel, minden porcikájukkal a tördelésre hajtanak, rengeteg a játékmegszakítás, így kimondottan nehéz ellenük hatékonyan játszani. Kellemetlen ellenfél, mert nemes egyszerűséggel nem akar hokizni, leginkább a provokálásokban tűnnek ki, amire nincs értelme válaszolni. Ismerjük a képet: pattogás, pattogás, vagánykodás, négy saller, és megy a sírás, hogy a Progym milyen durván játszik. Nem kell, nincs rá szükség. Csak lazán, komolyabb erőfeszítés nélkül meg kell nyerni ezt a meccset, és kész. Általában nem jönnek be a tippjeim, de én egy 7-1-et mondok, aztán meglátjuk.