2014. jan 17.

Nem volt sok a móka, de eldöntötte Jóska

írta: 91#Lacika
Nem volt sok a móka, de eldöntötte Jóska

Nem könnyű úgy írni egy mérkőzésről, hogy az ember még csak egy pillanatképet sem lát a játékból. Éppen ezért nem fogok ódákat zengeni a mai Sportul-meccsről, legyen elég, hogy megnyertük, a zsebünkbe hullott 3 pont, kezicsókolom.

Az első harmad végén 1-0-ra vezettünk, itt még nem volt ok aggodalomra, ha visszaemlékszünk, a 16-1-es hazai mérkőzésen is lassan indult be a motor. A gólnélküli második harmad után kezdtem már ráncolni a szemöldököm, amikor meg az utolsó harmad elején Tănase kiegyenlített, hirtelen az „egyetemisták” névsorára görgettem, légiósokat keresve.

A Sportulnak annyi külföldi játékosa van, mint nekünk amennyi szerencsénk volt a mai mérkőzésen. Popa kapus ha így folytatja, lehet, hogy nem kell már sokáig a bukaresti csapatnál tengődjön, nemes egyszerűséggel nem tudott átjutni a pakk a ketrecvédőn. A harmadik harmad közepén 1-1 volt az eredmény, lassan pedig azon kezdtem gondolkodni, hogy mi a Mari néni térdkalácsát fogok írni, ha ne adj Isten kikapunk (ezt most befejezem, mert gondolatnak is rossz).

adorjanbrasso.jpgElképzeled pirosban, és pont jó. (Fotó: Kristó Róbert)

Buci Farkas Csaba edzőnek fantasztikus látomása lehetett, amikor Adorján Jóskát a kék vonalról center-pozícióba küldte, ebből a figurából, már a hazai mérkőzésen is láthattunk egy kis ízelítőt. A Duna-parton igazán bevált ez a húzás, piros-fehéreink új bekkje 17 másodperc alatt kétszer volt eredményes, a 3-1 pedig már sokkal megnyugtatóbb volt. A végén még két gól született, így alakult ki a 4-2-es gyergyói győzelem.

Sportul–Progym 2-4 (0-1, 0-0, 2-3). Gólszerzőink: Adorján 2, Székely és Pál Zsombi.

Rögtön a találkozó után egy rövid nyilatkozat erejéig blogunk megkereste a Progym trénerét, aki a következőképpen reagált a történtekre: „Az az igazság, hogy a fiúk egy kicsit lazán vették ezt a mérkőzést. A kezdés előtt elmondtam, hogy vigyázni kell azért a Sportullal, mert folyamatosan védekeznek, az ellentámadásaik pedig veszélyesek tudnak lenni. A meccs folyamán végig a legjobb formációt kerestük, Adorján csatárként játszatása pedig beválni látszik. Mindenki arra törekedett, hogy lehetőleg ne sérüljön meg, reméljük, hogy holnap egy jó mérkőzést tudunk produkálni Galac ellen. Egy játékromboló csapat ellen sokkal nehezebb játszani, mint egy olyan ellen, amely nyerni akar”.

Csapatunknál egyébként bemutatkozott az új igazolás, Hildebrand Szabolcs is, a csíkszeredai játékos Csergő Hunikával, valamint Adorjánnal alkotott csatár-triót. Tegnap estéig még úgy volt, hogy az egykori ukránunk, Vitaly Kyrychenko is tiszteletét teszi csapatunknál, az ő esetében azonban komplikációk léptek fel, amelyekről a későbbiekben lehet majd többet megtudni. Az utóbbi időben legényeinkkel edzett Nyerges Lajos is, az ő játékára van esély az elkövetkező két meccsen.