2013. már 16.

Progym – Dunărea: Nosztalgia a jelenben

írta: 91#Lacika
Progym – Dunărea: Nosztalgia a jelenben

Rég volt az ideje annak, amikor a szezonnak ebben a szakaszában komoly téttel bíró mérkőzéseket játszott a Progym. Rég volt az ideje annak, amikor március derekán úgy mentünk meccsre, hogy győzelem esetén valami mást is ünnepelhetünk, és még régebb volt az ideje annak, amikor egy Galac elleni mérkőzést nem a tisztes helytállás célkitűzése előzött meg. Egyszóval a szezon legfontosabb meccsei lesznek ma és holnap. Progym – Dunărea.

hajragyergyo.jpg

Ezek lesznek azok a mérkőzések, ahol bizony minden kézre és torokra szükség van, az ellenfél pocskondiázása helyett most tényleg álljunk a csapatunk mellé, mert hatalmas szükség van ránk (az enyémet valami gyulladás kerülgeti, ezért segítenetek kell). Többször elhangzott már itt a blogon, de most leírom mégegyszer: Ha van szurkolói mezetek ne hagyjátok otthon!

Tudni kell, hogy nem egyszerű a játékosainknak. Nyolc napon belül hat mérkőzést játszanak, ami nem csak fizikailag, de szellemileg is megterhelő. Ne legyenek elvárásaink, és olyankor érnek a legkellemesebb meglepetések.

Egy kicsit olyan ez az egész, mint egy időutazás. Visszamentünk abba a periódusba, amikor a csapat eredménycentrikusan játszott, a lelátók megteltek, és nem azzal a gondolattal megyünk meccsre, hogy: „vajon mennyit kapunk?”. Olyan... nosztalgia a jelenben.

Nagy szükség van a csapat idősebb és tapasztaltabb játékosaira, nekik kell most hitet szajkózniuk a fiatalokba, nagyon fontos, hogy elhiggyük, képesek vagyunk rá, meg tudjuk csinálni!

Hajrá Gyergyószentmiklós!