2013. dec 27.

Apa kezdődik!

írta: 91#Lacika
Apa kezdődik!

Ez körülbelül olyan érzés, mint amikor disznóvágás előtt fél órával a gazda úgy dönt, hogy mégsem lesz véres-májas a röfiből, hanem kap egy pórázt, egy csokornyakkendőt, és együtt fogják nézni a meleg szobában az Izaurát.

Ha valaki böjtölt, akkor azt a gyergyói hokikedvelők sokszorosan tették meg, azonban az okosabbak azt mondják vége, jönnek a meccsek, az első ráadásul ma délután. Korábban nehezen tudtam elképzelni, hogy sok néző legyen egy Progym–Sportul meccsen, azonban a felfokozott izgalmi állapotra, valamint a kiéhezett piros-fehér hadseregre való tekintettel megkockáztatom, hogy a csarnok fele mindenképp megtelik. Ingyen van ha piros-fehérben jösz? Főleg.

Ez a meccs egy kicsit beletaknyol a holnapi fesztiválunkba, pont ezért játszunk most csak az „egyetemistákkal”, a román bajnokság hagyományaihoz hűen halasztódik a többi meccs. A fővárosban úgy döntöttek, hogy a bajnokság turnérendszerben zajlik, azaz minden hétvégén egy adott helyszínen játszanak a csapatok, ezek közül nagy valószínűséggel kimarad Bukarest, ahol nem csak jégben, hanem mostmár másban is hiányt szenvednek.

Nézzük meg egy kicsit a mai mérkőzést, és vessünk egy pillantást kedvenc csapatunkra is, hisz ez sosem árt. Az esélylatolgatásnak kb annyi értelme lenne, mint egy lerobbant kocsit tologatni Brassó központjában (ezt csak néhányan érthetik), így engedjétek meg, hogy a beharangozó ezen részét átugorjam.

progymsportul1.jpg

A Sportul ugyanazzal a „Jucăm deci existăm” („Játszunk tehát létezünk”) mottóval vág neki a bajnokságnak, mint az elmúlt években, a dolog rossz oldala ott kezdődik, hogy nehogy nekünk is valami hasonló szlogenünk legyen ebben a szokatlan idényben. A tavalyhoz képest jócskán legyengült a medve, többek között egy fontos szerve fog nagyon hiányozni, akit úgy hívnak, hogy Daradics Csaba. Tizennégyesünk nem fog játszani ebben a szezonban, ráadásul a trénerünk szerint a jégkorong abbahagyása is felmerülhet majd a tavalyi gólgyárosnál. Daradics – sokakhoz hasonlóan – külföldi munkára adta a fejét, így egyelőre nem tudni, hogy ki fog pazar gólokat lőni a Steauának. Pál Csabi és Fejér Huni sem erősíti tovább a medvét, az egyetlen remény a – talán – januárban visszatérő Sára lehet. Annyira azért nem rossz a helyzet, vannak jó játékosaink, csak épp a motor egy része fog hiányozni, amit valószínű, hogy a mutatott játékban is érezni lehet majd.

Ha az érkezőket nézzük, akkor örülhetünk Neagoş visszatérésének, és reméljük, hogy azok a fiatalok, akik lehetőséget kapnak a játékoshiány miatt, gyorsan le fogják tudni rázni magukról a tojáshéjat.

18 órától tehát Progym–Sportul, és ne feledjétek, hogy aki a klub színeiben érkezik, annak ingyenes a belépő. Ha az utca végén eszedbe jut, hogy otthon felejtetted, még nem lesz késő visszafordulni.

ui: A meccsen mindenképp legyünk tekintettel arra, hogy hosszú ideje ez lesz a fiúk első tétmérkőzése, néhány rossz passznál nem kell azonnal az égiekről, a legrégibb női szakmáról, valamint nemiszervekről ordibálni.