2010. már 20.

Progym-Játékvezetők 4-5...

írta: 91#Lacika
Progym-Játékvezetők 4-5...

Azt hiszem hogy aki tegnap ott volt annak nem kell semmilyen kommentárt fűzni ehhez, pontosan tudja miről van szó. Sajnos nem sikerült a felzárkózás, de ez már nem rajtunk szurkolókon, vagy a játékosokon, hanem 4 játékvezetőn múlott.

A mérkőzés a lehető legjobban kezdődött csapatunk számára hiszen már a 17. másodpercben vezettünk, Neagos Bogdan góljának köszönhetően. Sajnos a vezetés nem tartott sokáig, a 2. percben Elekes góljával egyenlítettek a vendégek. Nem sokkal ezután, jött a második brassói gól, egy újabb szeredai, Tankó, a fél pályáról megemelt lövése eset Molnár Szabi kapujába. Csapatunk nem tört meg, folyamatosan alakultak ki a helyzetek Fülöp kapuja előtt, és ezt a 10. percben sikerült gólra váltani. Neagos tudott duplázni, 2-2-re módosítván az állást.

A második harmadot is nagyon jó játékkal kezdte a Progym, a játékrész 5. percében Molnár Zsolt szerezte meg újra a vezetést csapatunknak. 3-2. A mérkőzés óriási iramban folyt, megállás nélkül hajtottak a csapatok. A Fenestela a harmad 12. percében tudott egyenlíteni, ekkor Tankó tudott duplázni. 3-3. Ezzel az eredménnyel vonultak a csapatok az öltözőkbe.

 

Bizakodtunk, hogy ma nyerhetünk, hiszen aki látta a mérkőzést, az azt is tudja, hogy csapatunk végig jobban játszott mint "barcasági" ellenfelünk. Az utolsó harmad nem kezdődött túl jól. A 23. másodpercben, Adorján bombájával újra vezetést szerzett Brassó. 3-4. Fiatal csapatunk ekkor sem adta fel. Alig Adorján gólja után, az 51. másodpercben Basilidesz egyenlített 4-4. Mindenki szinte önkívületi állapotban volt, zúgott a "Hajrá Gyergyó!".

Azt meg kell említeni, hogy a mérkőzés folyamán születtek nagyon érdekes játékvezetői ítéletek. A legérdekesebb az, hogy amikor csapatunk tiszta gólhelyzetbe került volna, akkor általában lest fújtak. Persze szó sem volt ilyesmiről...

Az utolsó harmadban nem született több gól, sikerült a Progymnak kiküzdenie a döntetlent, de a harmad végén jött a fekete leves. Egy szembetűnő, ordító szinészkedés után, Ördög Tihamér kapott 2 percet, és ennek tetejébe, talán reklamálásért, csapatunk edző játékosa, Csíki Csaba 10 percet... Na ekkor betelt a pohár mindenki érezte, hogy elvehetik tőlünk a bírók meccset. A hirtelen halált tehát emberhátrányban kezdte a Progym, ami sajnos nem kecsegtetett túl sok jóval. És megtörtént az, aminek nem kellett volna megtörténnie. Mindössze 23 másodperc elteltével Adorján bombázott ismét a kék vonalról, a korong pedig Molnár Szabi kapujában kötött ki. Nyert Brassó. Aranygóllal. Senki nem akarta elhinni, hogy ez történt. 4 ember tönkre tudja tenni, egy ambícióval teli fiatal csapat munkáját egyetlen ítélettel. Elképesztő...

Végeredmény: Progym-Hargita-Gyöngye-Fenestela 68 Brassó 4-5 (2-2, 1-1, 1-1, 0-1)

gólszerzők: Tankó 2, Adorján 2, Elekes, illetve Neagos Bogdan 2, Molnár Zsolt és Basilidesz László.

Játékvezetők: Lascar V., Csomortáni Zs, Csata A, Trandafir M.

A szurkolók nem is hagyták annyiban a dolgot, nagy tömeg várta a 4 főszereplőt a játékvezetői kijárónál. De micsoda??? Nem jönnek arra a játékvezetők? Nem. Nem jöttek arra. Kimentek a játékos kijárón, és ott álltak egy jó darabig, a dühöngő tömeg pedig továbbra sem ment sehova! De...Ha tudják magukról, hogy nem hibáztak, és hogy tiszták, akkor miért álltak meg kinn, várván a csendőröket, hogy majd bekísérjék. Hosszú várakozás után, közkívánatra, persze kísérettel, jöttek. Miután bementek az öltözőbe, a tömeg akkor is kinn maradt, csak hosszú idő után oszlott szét. De a történet kint folytatódott. A csendőrök sorban álltak, a játékvezetői öltöző ablakánál, hogy a dühös szurkolók ne férhessenek oda. A Fenestela játékosai miután kijöttek az autóbuszhoz, kemény szóváltásba keveredtek az addigra már igen megfogyatkozó szurkolókkal.

Hosszú idő elteltével elhajtott a bírók autója is, kiabálás, szitkozódás közepette. Ennyi... Ezzel a Fenestela 3-0-ra vezet összesítésben, a folytatás Vasárnap lesz Brassóban. Nagyon nehéz elképzelni, hogy csapatunk innen visszahozhatja az esélyeket, hiszen látjuk. Ha sikerülne, akkor sem engedik...

Le a kalappal a fiúk előtt, nagyon jó játékkal és hatalmas akaraterővel, sikerült kétszer is megszorítani Brassót, a végkifejlet, pedig amint már mondtam nem rajtuk múlott. Bármi történjék is Vasárnap, a Progym bizonyított. Hatalmasat bizonyított!

Szép volt fiúk!!! Hajrá Progym!!!