2010. ápr 10.

Győzelemmel kezdett a válogatott!

írta: 91#Lacika
Győzelemmel kezdett a válogatott!

Ma, 16:30 órai kezdettel játszotta első mérkőzését a román felnőtt jégkorong válogatott az észtországi Narvában zajló Divizió II-es Világbajnokság B csoportjának keretén belül.

A mai nap első találkozóján Izland diadalmaskodott Új-Zéland felett.

Végeredmény: Új-Zéland-Izland 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

Romániai idő szerint fél 5-től vette kezdetét a Tom Skinner által irányitott román válogatott első összecsapása. Országunk válogatottja Kína nemzeti csapatával mérkőzött.

Már az 5. percben vezetést szereztek az ázsiaiak, ekkor Fu talált Catrinoi Adrian kapujába. Válogatottunkat megtörhette ez a gól, hiszen a 12. percben tovább nőtt a kínai előny. Ekkor Jiang lövése jutott Catrinoi ketrecébe.

A második harmad nem is kezdődhetett volna rosszabbul Skinner kapitány legényeinek, 2 perccel a kezdés után jött a harmadik kínai találat. Chen volt a gólszerző. A jég a harmad 13. percében törött meg amikor Nagy Csaba szépített. 1-3-al vonultak az öltözőkbe a csapatok.

Az utolsó játékrész első perceiben újabb "román" gól született, Moldován Ervin zörrentette meg a kínai hálót. 2-3. Ezt a harmadot Tom Skinner csapata uralta, a 10. percben sikerült egyenlíteni, egy újabb Sportclub játékos, Virág Csanád góljának köszönhetően. Egy perccel ezután fordult a kocka, és jött válogatottunk negyedik és mint később kiderült győztes találata. A győztes gólt a válogatottba visszatért veterán, Hozó Levente szerezte.

Végeredmény: Kína-Románia 3-4 (2-0, 1-1, 0-3)

gólszerzők: Fun, Jiang, Chen, illetve Nagy Cs, Moldován, Virág, és Hozó.

játékvezetők: Ruud van Baast (holland), Vladislovas Rudzinskas (litván), és Dmitry Sivov (orosz)

A mai nap még 1 mérkőzés kerül megrendezésre, 20:00 órai kezdettel a hazai Észtország csap össze Izrael gárdájával.

A román válogatott következő mérkőzése, holnap 13:00 órától lesz. Tom Skinner csapata a ma szintén győzedelmeskedő Izland válogatottjával méri össze tudását.