2010. jún 25.

Döntés még nincs, viszont van kilátás...

írta: nL
Döntés még nincs, viszont van kilátás...

Ma ültek össze a csapatok vezetői és a versenybiróság, hogy egyeztessenek a román felnött bajnokság tervezetéről, lezajlásáról. A gyülésen két órán át próbálták meggyőzni egymást az új szezonról, hogy mi lenne jó és mi nem. Szerencsére a végére tudtak határozni, viszont még ez sem végleges, míg a szövetség elé nincs terjesztve, és ők nem hagyják jóvá. Addig is reménykedhetünk a következőkben.

Amint már hallottuk, hogy a STEAUA, a SPORTCLUB és a FENESTELLA 68, nem kívánkozott hazai bajnokságban szerepelni, csak a MOL-ligában, illetve a romániai bajnokságon, csak a rájátszásra akartak bekapcsolódni. Ezt ma nem tudták létrehozni, mivel a többség egy olyan határozatot hozott, hogy a román bajnokság ugyancsak 6 csapattal fog zajlani, két túr-retúr alapszakasszal.

A középdöntőbe pedig automatikusan az első két helyezett csapatai kerülnek be, és a maradék négy csapat párban, egymás között még egy 5 fordulós párharcot fog lejátszani a középdöntőbe való bekerülésbe. Pontosabban a 3. a 6.-al és a 4. az 5.- helyezésü csapattal küzd meg a középdöntőben.

A középdöntőben mindenki játszik egymással egy-egy túr-retúr mérkőzést ami kialakítja a végső rangsort a rájátszáshoz.

A rájátszás a tavalyihoz hasonlóan zajlik le, az első a negyedikkel és a második a harmadikkal játszanak három nyert mérkőzésig a döntőbe jutásért, a vesztesek maradnak a bronzéremért való küzdelmekért. A döntő és a bronzmérkőzések is megmaradnak négy nyert mérkőzésig.

Ezt a 2010-2011-es szezont vázolta fel a csapatok vezetőinek többsége, kivételt képezett a SPORTCLUB és a FENESTELA 68 aki továbbra is csak az ők variánsukat erőltették.

Viszont ez a határozat még mindig nem végleges talán annyi, hogy megmarad a 6 csapatos román bajnokság, de még ezt fel kell vázolni a versnybiroság elött és ők döntik el a véglegest.

Ha így marad, akkor csapatunk nem csak egy szinvonalatlan bajnokságban kell, hogy szerepeljen, hanem remélhetőleg egy 6 csapatos színvonalasabb bajnokságban.

Itt megjegyezném, hogy Galac részéről volt említés arról, hogy hoznának 5 légióst, ha megmarad a hat csapatos román bajnokság. (ez csak említés, konkrétum nincs)

A szurkolók így meglepetéseket is láthatnak, és hazai közönség, pálya melett így több jó meccs várható..

A továbbiakban itt egy vázlat aki nem értette meg a bajnokság menetét.