2010. júl 16.

Hat csapatos lesz a bajnokság

írta: 91#Lacika
Hat csapatos lesz a bajnokság

     Eldőlt, hogy a következő szezonban is hat csapat vesz majd részt a román felnőtt jégkorong bajnokság küzdelmeiben. Ezek mellett még különbőző konkrétumok is kialakultak a szezon lezajlásával kapcsolatosan.

     A pontvadászat szeptemberben veszi kezdetét, és csakúgy mint az elmúlt szezonban hat csapattal zajlik majd le. Ezek a csapatok a következők: bukaresti Steaua, csíkszeredai Sport Club, Progym, brassói Fenestela, galaci Dunarea, valamint a Sportul Studentesc.

Az alapszakaszban a csapatok oda vissza mérkőzéseket vivnak egymással, majd ennek végén az első három csapat automatikusan kvalifikálja magát a rájátszásba. A második három csapat, azaz a negyedik, ötödik és hatodik helyezettek játszanak majd egymással egy dupla fordulót. ( oda-vissza, kettőt hazai pályán és kettőt idegenben.) E közül a három csapat közül, aki elsőként végez, az csatlakozik majd az első három együtteshez. Itt, a négy csapat, három oda vissza fordulót játszik majd egymással. A csapatok, az alapszakaszban szerzett pontjaikat továbbviszik a rájátszás küzdelmeire is.

     Az átigazolási határidő december elseje, az ez után történő átigazolsáok díja 1000 euro. A légiós problémával kapcsolatban, konkrétum az, hogy az egy csapatban felvonultatható légiósok száma lehet 4+1, vagy 5+0.