2011. jún 01.

Progym közgyűlés: túlélés a cél, a talpraállásra még várni kell

írta: 91#Lacika
Progym közgyűlés: túlélés a cél, a talpraállásra még várni kell

Nem rózsás a gyergyói jégkorong helyzete – derült ki a hokikedvelők számára egyébként jólismert tény a Progym kedd esti közgyűlésén. Sem a pálya, sem a felnőttcsapat játékosainak hozzáállása, sem pedig az anyagi helyzet nem okoz örömet jelenleg senkinek. Sajnos a közeljövőre sem ígér senki csodát.

kozgyules2_b

Csupán mintegy harminc személy vett részt kedden este a Progym jégkorongszakosztály idei éves közgyűlésén. Szülők, akik csemetéjük számára ezt a sportágat választották, edzők, akik a jégkorong jövőjéért dolgoznak, szurkolók és mindössze hat Progym játékos volt kíváncsi arra, hogy miként számol be a vezetőség az elmúlt szezonról, és főként hogy mire számíthatunk az előttünk álló szezonban.

A vezetőség beszámolójából kiderült, a gyergyói hoki egyetlen szempontból számít gazdagnak, vagyis politikusi ígéretek voltak, vannak bőven, konkrétum azonban jóval kevesebb. Ha csak tíz százalékuk valósulna meg, akkor csillogóan felújított pályán beszélhetnénk teltházas meccsekről, és persze hasonlóan színvonalas csapatnak szurkolhatna a közönség. Az ígéretektől azonban csak megundorodni lehet, jóllakni nem. A pálya omladozófélben, csapat meg szinte nincs, pénz pedig még ennél is kevesebb – foglalhatjuk össze röviden a vezetőség helyzetértékelését.

kozgyules1_b

 

„Amatőrként is lennénk ötödikek”

Kemény szavak, mondatok hangzottak el Kémenes Balázs edző szakmai kiértékelőjében. A csapat játékosainak képességei alapján elvileg jobb eredményeket is elérhettek volna. De nem ilyen hozzáállással. „A hokisok többsége rengeteget hiányzott az edzésekről, így meg nem is álmodhattunk arról, hogy akár megszoríthatjuk az előttünk állókat. Célkitűzés és kemény munka nélkül nincs amit profizmusról beszélni” – jelentette ki Kémenes, aki szerint langyos szezon volt a tavalyi, és ha így folytatódik, akkor nem is érdemes a felnőtt csapattal foglalkozni, egy amatőr együttes is lehet ötödik a román bajnokságban. Miután felkérték, hogy továbbra is legyen a Progym edzője, kijelentette: július negyedikén kezdődik egy száraz felkészítő. Ha azt látja, hogy a játékosok nem járnak edzésre, és nem adnak bele mindent a munkába, akkor ő nem folytatja tovább.

Régi-új személy a vezetőségben

A szakosztályvezetés mandátuma lejárt, így újabb választásra volt szükség. Mivel nem jelentkeztek olyanok, akik átvállalhatták volna az irányítást, maradt a régi felállás, annyi különbséggel, hogy Csata Székely Attila személyével kibővült a felállás.

A vezetőség névsora tehát: Kopacz Zoltán, Lázár Ernő, Lázár László, Erőss János, Huszár Árpád, Demeter Róbert (utánpótlás megbízott) és Csata Székely Attila. Két  tisztség betöltetlen, oda Csomafalva és Alfalu jelölhet ki egy-egy személyt. A köztudatban Bencze Attila is vezetőségi tagként szerepel, de ő  mint a jégkorongszövetség alelnöke, az utóbbi években már nem volt tag és most sem vállalhatott mandátumot.

A jövőről

A vezetőség célja, hogy megmentse a csapatot. A csapat révén pedig a gyergyói hokit. Ha nincs felnőtt csapat, akkor sajnos pálya sem lesz, ahol a utánpótlás felnőjön – fogalmazott Kopacz Zoltán. A következő szezonig igazából egy palánk megvásárlása tűnik lényeges előrelépésnek,. Ez azonban csak szépségtapasz lenne a tetőtől talpig felújításra szoruló csarnokon. Ha a pályafelújítás megtörténik, és a létesítmény jövője biztossá válik, akkor lehet beszélni további jövőről. Ígéretek persze bőven vannak...

Forrás: Gyergyói Hírlap, szekelyhon.ro