2011. sze 07.

Tragédia! Lezuhant a Lokomotiv Jaroszlavl repülőgépe!

írta: 91#Lacika
Tragédia! Lezuhant a Lokomotiv Jaroszlavl repülőgépe!

Hihetetlen tragédia rázta meg az egész világot szeptember 7-én délután. A KHL mérkőzésre tartó orosz Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatának repülőgépe érthetetlen körülmények között zuhant le. A tragédiát a hírek szerint az okozhatta, hogy az 1993-ban épített repülőgép nem tudott elég magasra szállni, és egy antennának ütközött.

Szemtanúk szerint a gép egy része a Volga folyóba, míg egy másik része a szárazföldre zuhant. A gépen volt az orosz élvonalbeli csapat nagy része, sőt néhány az ifi csapatból felhívott játékos is bemutatkozhatott volna a felnőtteknél.

Bármennyire is hihetetlen, egy egész jégkorongcsapat odaveszett, a hírek szerint egyetlen játékos élte túl a katasztrófát, de ő is kómában fekszik a kórházban, állapota pedig kritikus. Gyászolnak a hokibarátok, gyászol Oroszország, gyászol az egész világ. Amellett, hogy játékosok, még édesapák, fiúk, testvérek és jóbarátok is életüket vesztették, megdermedt családokat hagyván maguk mögött.

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a gyergyószentmiklósi Progym SK minden alkalmazottja és szurkolója mély együttérzését fejezi ki a hozzátartozóknak. Ilyenkor nehéz szavakat találni... Nyugodjanak békében!