2012. jún 19.

Komolyabb lesz a nyári felkészülés

írta: nL
Komolyabb lesz a nyári felkészülés

A tavalyi jégkorongszezon kezdete előtt nem sokkal, pontosabban augusztus végén kezdte meg szárazedzéseit a Progym, amelynek hátránya sokszor a mérkőzéseken is meglátszott, a sérülések sorozata nyugodtan írható a gyenge nyári felkészülés számlájára. Idén ez teljesen másképp lesz, mondta a progym.ro-nak Köllő Zsolt, csapat-menedzser.

Új edző, új arcok a vezetőségben, egy teljesen más felfogás. A Progym szinte teljesen ugyanazzal a játékos kerettel, hasonló körülményekkel, azonban egy sokkal pozitívabb mentalitással vág neki a 2012/2013-as szezonra való felkészülésnek, nyilatkozta Köllő Zsolt menedzser: „Úgy gondolom, hogy ebben a hozzáállásban nagy szerepe van az edzőcserének, Farkas Csaba kinevezésének. Kémenes Balázs jó munkát végzett a klubnál, azonban változásra, változtatásra mindig szükség van, ez pedig ez esetben sem történt másként.”– mondta. Köllő Zsolttól mindemellett megtudtuk, hogy a csapat június 22-én, pénteken, egy közös bográcsozáson vesz részt, a szárazedzések pedig július 2-án kezdődnek majd, amelyet rögtön egy edzőtábor követ: „A közös bográcsozásnak teljesen csapatépítő jellege van, cél a kikapcsolódás, az összehangoltság, egy olyan hangulat megteremtése, amelyben zökkenőmentesen tud majd folyni a munka. Július 2-án tartja Farkas Csaba edző az első száraz edzést, majd rögtön július 3-tól egy egyhetes edzőtáborban vesz részt a csapat a tengerparton.”

Csapatunknál ismét játszani fog a következő szezontól az egykori csapatkapitány, Nagy Levente, akivel sikeresen zajlottak a tárgyalások, megállapodás született a játékos és a vezetőség között. „Nagy Levente ismét a Progym színeiben fog játszani, vele egy egyéves megállapodást sikerült kötnünk, úgy gondolom ez egy igencsak fontos pozitívum a számunkra.”. A játékos keretben történő egyéb változásokkal kapcsolatban Köllő Zsolt elmondta, a klubnak nem áll módjában más csapatoknál játszó gyergyói játékosokat szerződtetni, kizárólag olyan érkezők lehetnek még, akik nem olyan régen hagyták abba az aktív jégkorongozást. Két távozóról beszélhetünk, név szerint Neagoş Bogdan és Bilibók László vállalt munkát külföldön, így ők nem készülnek a piros-fehérekkel. Velük kapcsolatban Köllő Zsolt a következőket mondta a progym.ro-nak: „Mindkét játékos külföldön vállalt munkát, azonban hazatérésükkor természetesen esélyt kapnak a jégre való visszatérésre.”.

Mint azt látjuk, sokkal komolyabban gondolja csapatunk a nyári felkészülést, amely igencsak fontos, ha a fizikai erőnlétet, és a szezon közbeni sérülések mennyiségét vesszük figyelembe. Farkas Csabának nem lesz egyszerű összetartani a fiatal legénységet, azonban a start, az elindulás már jónak bizonyult.