2013. sze 26.

Piros-fehér mezt szorongatva a vaksötétben

írta: 91#Lacika
Piros-fehér mezt szorongatva a vaksötétben

Milyen jó, hogy egy olyan társasjáték van kitalálva az emberállat számára, mint az élet. Mindenkinek megvan a szerepe, megvan a feladata, kelünk, fekszünk, eszünk, iszunk, robotolunk, aztán örülünk a sikernek, vagy dús könnyekkel örvendeztetjük meg a párnánkat egy jó nagy kudarc után. Igen, vannak nehéz pillanataink ebben a furcsa életnek nevezett összetételben, azonban egy dolognak kivételesen örülhetünk. Soha nem tudjuk, hogy mit hoz a holnap, lefekvéskor az embernek halvány lila fingja nincs, hogy mit hoz a következő 24 óra. Ez jó. Kedvenc társasjátékunkban ultraszuper, azonban ha egy jégkorongbajnoksággal kapcsolatban kell ezt mondani, mindjárt más irányba maratonozik az emberke vércukra. Mindannyiunkat úgy neveltek, hogy alkalmazkodni tudjunk a különböző helyzetekhez, azonban mindig van egy pillanat, amikor azt érzed, jó lenne ha kibújna a napocska a felhők közül. Gyújtson valaki lámpát, mert mellé megy a korong.

Nem tudom, hogy régen milyen formában volt lebonyolítva a román felnőttbajnokság, hisz én csak lelkes kisgyerek módjára kijártam a mérkőzésekre, és szurkoltam a kedvenc csapatomnak, nem törődve azzal, hogy mi van a háttérben, a legfontosabb számomra az volt, hogy a Gyergyószentmiklósi Progym megnyerje a mérkőzéseket, tegye ezt bármi áron. Az évek teltek, és rájöttem, ahhoz, hogy győzelmi ünnep legyen a gyergyói jégpályán, a háttérben is mindennek megfelelően kell működnie, hisz ha csak egy fogaskerék is rosszul forog, mindjárt meglátszik a gépezet működésén.

logo_dark.jpg

Akárcsak az élet. Nem tudod mire szervezkedsz, mire készülsz, és hogy mit hoz a holnap. A tavalyi szezonban is rengeteg halasztás volt, Csíkszeredában is szerettünk volna szurkolni, azonban a meccs előtt egyetlen nappal megtudtuk, jobb ha más programot szervezünk, későbbi dátumon lesz a „kicsiszereda” elleni meccs. Olyan volt az egész szezon, mint amikor gyerekként kiborítottál egy egész doboz játékot, aztán kerested, hogy melyik az, amelyik ideális lenne néhány unalmas pillanat elűzéséhez.

Csodáltuk a MOL Ligát, és a nagyobb bajnokságokat, hogy mindent tökéletesen – az előzetes forgatókönyvhöz illően – le tudnak bonyolítani. Augusztusban tudod, hogy a következő év márciusában kivel fogsz játszani. Jobb helyeken így működik. A 2013/2014-es szezon első mérkőzését már biztosan elhalasztják, sőt a Galac elleni október 11-re kiírt hazai meccsünknél is ott van az „Amânat” felirat.

Ha az égiek is azt szeretnék, Brassóban, a Corona első csapata ellen fogunk kezdeni, majd azután a HSC MOL Ligás gárdáját fogadjuk... Nem vicc. Ha hirtelen a gyergyói rolbából nem kezdenek eurók potyogni, akkor valószínű, hogy két meccs után 0 pontunk lesz, de semmit nem róhatunk fel a játékosainknak, nem sok értelme lenne. A legfontosabb, hogy a sérülések elkerüljenek, és a szezont ismét vastaps előtt zárja a csapat.

Sajnos nem tehetünk semmit, mindenki szorítsa jó erősen a piros-fehér mezét, és reménykedjünk együtt, hogy valaki tud egy gyertyát gyújtani, hogy legalább ha csak tapogatózva is, de el lehessen indulni egy jó irányba vezető úton.