2013. okt 04.

MOL Liga 2, avagy napsugár a felhők közül

írta: 91#Lacika
MOL Liga 2, avagy napsugár a felhők közül

Van valahol egy kisváros, ahol a lakosság kedvenc sportága már évek óta sz@rban tapicskol, várva a csodát, hogy valaki, vagy valami ki tudja emelni a trutyiból, a szeretett klub pedig újra vissza tud kerülni oda, ahová való. Túl hosszú idő volt ez a napfénytől elzárva, így egy hirtelen sunny beach-re kerülés túl kockázatos lenne, ezért fokozatosan több típusú napszemüveget kipróbálva kell újra visszakerülni a napsugarak ölelésébe. 

Tény, a Progymnál valami elkezdődött, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a nem is olyan régen véget ért Gyilkostó Kupa, amelyet csapatunk egy nagyon jó teljesítményt nyújtva hódított el, és nem csapkodva, nem durva játékkal, ahogy azt egyesek állítják. A lényeg az, hogy Progym meccs nézése közben ne kövessük az NHL-ben történő képsorokat is, mert akkor megtörténhet az a zavar, hogy összekeverjük az eseményeket. Kell ez nekünk? Nem.

Személyesen is volt alkalmam beszélni Kerey Péterrel, a MOL Liga elnökével – a Steaua elleni vérfagyasztó horrorisztikus játékot hozó mérkőzés után – és annyit elmondhatok, hogy egy ízig-vérig úriemberről van szó, aki tetőtől talpig jégkorong, és itt nem csak a külső megjelenésre gondolok. Amikor kedden megtudtam, hogy fennáll egy MOL Liga 2 indításának a lehetősége, rögtön arra gondoltam, hogy lehet fényezni a rakétákat, fel lehet tolni a napszemüveget, mert most az a rész következik, amikor a kicsi Progym tökös lesz, és kirepül a barna kivonatból.

progym_isk_hsc.JPG

Hogy miért lenne ez nekünk jó? Több szempontból is az lenne. Mielőtt valaki arra gondol, hogy ló helyett jó a szamár is elven örülünk ennek, jobb ha tudja, téved. Apró lépésekből kell újjáépíteni a várat, és a másodosztály egy olyan alapot adna, amelyre fokozatosan tudna építkezni a napfénytől igencsak elszokott, hosszú téli álmot alvó székely barnamedve. Több lenne a mérkőzés, a szezon elején tudnád, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában kivel játszol (halkan megsúgom már csak ezért megérné), reális ellenfeleket kapnánk, és a malacpersely sem ürülne ki egy pár meccs után. Hát nem csudijóóó? Deeee.

Egyelőre azonban még üljünk le, vegyünk sütit, és töltsünk hűsítőt, mert ez csak elképzelés. Persze vadul bele is élhetjük magunkat a történésekbe, csak annál nagyobb lesz a seggreesés ha nem sikerül. Véleményem szerint ezt senki nem akarja, éppen ezért próbáljunk meg abból alkotni, amink van.

Majd egyszer, amikor Rapunzel kisasszony leengedi aranyhaját a várból, talán a román bajnokság is elkezdődik, mi pedig ismét szurkolhatunk kedvenc fiainknak, mert az biztos, hogy idén nagyon oda fogják tenni a csontot, persze vigyázva az ellenfelek testi épségére, nehogy idő előtt véget érjenek a mérkőzések.