2016. nov 18.

Cukor nélkül kérjük

írta: 91#Lacika
Cukor nélkül kérjük

Úgy kellett nekünk egy vagány induló, mint Galacnak a kapuscsere. Évek óta beszélünk róla, hogy milyen jó lenne, ha a csapatnak lenne egy úgynevezett „himnusza”, egy dal, amelyre egyként dobban a piros-fehér szív, és lám, imánk meghallgattatott. A No Sugar zenekar pályája egyre inkább felfelé ível: a kislemez elkészítése után, következett egy nyertes pályázat a Cseh Tamás programban, majd a Hiszek benned című számukat – profi kategóriában – Erdély legszebb dalának választották. Gondolt egyet a zenekar, és csak úgy, ajándékba, adott egy indulót a csapatunknak. Aki még nem hallotta, sürgősen hallgassa meg, aki pedig hallotta az még háromszor, mondjuk nem aggódom, mert az igazi szurkolóknál úgyis non-stop ez szól a napokban.

nosugar.jpg

A No Sugar és a szurkolók. Igazi csapatmunka.

Progym –  egy cím, ami összefoglal mindent: történelmet, sikereket, kudarcokat, szurkolókat, egyszóval mindent amit nekünk ez a klub és a piros-fehér színek jelentenek. Nagyon is a magunkénak érezhetjük ezt a dalt, főleg, hogy a szurkolókat is bevonták az elkészítésébe: a folyamat szerencsére énekhangot nem igényelt, a feladatunk mindössze annyi volt, hogy „ordítsunk, mint a pusztai ökrök”, és majd a zenekar abból kihoz valami szépet. Ki is hozott, nagyszerű dalt kaptunk, a szövege pedig egyszerűen zseniális. A No Sugar két tagja is rendelkezik egyébként hokis múlttal: Basilidesz László anno a válogatottban is szerepelt, Boeriu Adrian pedig kapusként ért el sikereket az utánpótlásban. 

Szinte biztos vagyok benne, hogy megvan a csapat új bevonuló zenéje, amelyet a következő hazai mérkőzésen már hallhatunk is. A Progym szurkolói közösségének nevében tehát köszönet Portik Líviának Bereczky Botondnak, Basilidesz Lászlónak, Ferenczi Zoltánnak, Boeriu Adriannak, és mindenkinek aki bármivel hozzájárult a dal megszületéséhez.

Köszönjük az áldozatos munkát, amit mind a dalba, mind a videóba belefektettetek, ez a nóta most már hozzátartozik a klub történelméhez. Reméljük, hogy az őserő, ami Lívia hangjában van, sokszor győzelemhez segíti a csapatot, egy dolog azonban már most biztosra vehető: a piros-fehérek ezentúl cukor nélkül kérik.