2011. dec 14.

Gálamérkőzés a 62 év tiszteletére..

írta: nL
Gálamérkőzés a 62 év tiszteletére..

 Minden gyergyói jégkorongot kedvelő ember szívesen emlékszik vissza arra az időszakra, amikor az akkor Progym-Apicom néven futó gyergyószentmiklósi gárda 2002-ben megszerezte a bajnoki ezüstérmet. Szép emlékek, amelyek december 29-én újra felidéződnek, hisz az akkori csapat játékosai ismét jégre lépnek városunkban egy hokigála keretein belül. 

December 29. kell legyen az a dátum, amikor a porosodó szurkolómezek előkerülnek a szekrény aljából, a gyergyószentmiklósi műjégpályára pedig visszatér a jó hangulat. A hokiünnep 18 órától kezdődik majd, a fő indok pedig tiszteletadás a gyergyói jégkorong 62 éves múltja felett. A 2001-es Progym-Apicom és a jelenlegi fiatal Progym összecsapása igazi hokiélménynek ígérkezik, a szurkolók pedig jó hangulatban idézhetik fel az egykori piros-fehér gárdával kapcsolatos élményeiket.

Progym Gheorghieni logo

A szervezők elmondása szerint nem sikerült minden játékost elérni az ezüstcsapatból, mivel vannak akik távol élnek, de olyanok is akadtak, akik nem vállalták a szereplést. "Annak ellenére, hogy nem lesz jégen a teljes keret, még mindig lesz 14-15 játékos az akkori csapatból. Ahhoz, hogy a csapat teljes legyen, hívni kellett még más játékosokat, azonban ők olyanok lesznek, akik a bajnoki ezüst előtt egy-két évvel hagyták abba az aktív jégkorongozást." - mondta Köllő Zsolt, a Progym menedzsere.

A jó hangulat fokozásához lesz tombola is, ahol három 2001-es mindkét csapat játékosai által dedikált mez kerül majd kiosztásra. Mindezek mellett különdíjakban is részesülni fognak az elmúlt 62 év legjelentősebb játékosai. A nagyszabású rendezvény főtámogatója az , további támogatók pedig a Kobezol, a Ben-Com-Mixt, az ErlasCom, valamint a Fapicom.