2014. aug 27.

Hírlavina és villámposzt

írta: 91#Lacika
Hírlavina és villámposzt

Az ember nyugodtan megvacsorázik, beül a tévé elé, felpattintja a söröcskéjét, és elkezdi nézni a Ferencváros–Dunaújváros magyar bajnoki focimeccset. Eddig semmi szokatlan nincs a történetben, azonban egyszer csak akkora híráradat érkezik kedvenc csapatomról röpke egy óra alatt, mint máskor egy hónapban. Egy kicsit fura hozzászokni, de hogy őszinte legyek, nagyon tetszik a dolog. Azoknál a kluboknál, ahol komoly tervek vannak, bizony napirenden kell érkezniük az új híreknek, a piros-fehérek pedig ma biztosan átmentek a vizsgán.

Az egyik helyi tévé híradójában érkezett a hírlavina első adagja, majd hozzávetőleg egy óra múlva a Progym Facebook-profilja osztott meg egy vaskos információcsomagot. Na nézzük mit is tartalmaznak ezek az infók:

– szeretett csapatunk nagy örömünkre továbbra sem áll le az új játékosok igazolásával, az első MOL Ligás szezonunkban nálunk szereplő Basilidesz Tibor mellett két cseh hátvéd is érkezik, igaz, ez utóbbiak csak próbajátékra – jelentette be a klubelnök. Hosszasan lehet beszélgetni erről, de csak miután játszani is láttuk az új fiúkat, ezt már csak úgy egy Piskura nevezetű egykori hátvédünk teljesítményéből fakadóan is mondom. Mindenképp erősítés lehet, Basilidesz biztosan az, a többit majd meglátjuk.

csapat_meccsvege.jpg

– ülésezett a Román Jégkorong Szövetség, ahol eldőlt, mivel tavaly nem volt Románia Kupa, ezért az akkori sorozatot is ebben a szezonban kell lebokszolni. A meccsek szeptember 10-14. között lesznek Galacon, de ha a felújítási munkálatok nem fejeződnek be a Duna-parti csarnokban, akkor a Cenk-alatt, Brassóban kerül sor a küzdelemre.

– ritka pillanatoknak lehetünk majd szemtanúi, egy szezon alatt két Románia Kupa is lesz, a 2014/2015-ös idényre érvényes sorozatnak decemberben mi lehetünk a házigazdái, ellenben ha nem lesz még meccsre kész állapotban a jégpályánk, akkor ismét Brassóba leszünk kénytelenek utazni. Ez legyen a legkisebb gondunk, mi bárhol képesek vagyunk hangosak lenni. Apropó szurkolás: erről majd egy külön bejegyzést szeretnék írni, mi kis naivak ismét megpróbálkozunk egy szervezett szurkolótábor létrehozásával, már most kezdhettek gondolkodni, hogy csatlakoznátok-e, vagy nem. Részletek ezzel kapcsolatban tehát később, itt a blogon.

– végezetül a talán legfontosabb, és egyben legbizarabb információ, amelynek hitelességére egyelőre még nem nyomnék véglegesen pecsétet. A Facebook-profilunk (szándékosan nem mondok oldalt) információi szerint 10 mérkőzést tartalmaz a bajnoki szezon alapszakasza, ami nekem egy kicsit kevésnek tűnik, de nem is kommentálnám tovább ezt a dolgot egyelőre, ez még akár sokszor is megváltozhat.

No. Mondhatjátok, hogy gyakorlatilag ugyanazt leírtam, amit elmondtak a tévében, és megosztottak a fészbúkon, de szerettem volna, ha egy helyen vannak a dolgok, véleményeteket, hozzászólásaitokat itt a blogon is leírhatjátok. Higgyétek el itt is jó, és nem ártana kicsit hozzászokni. Készüljetek a Felcsík Kupára, pénteken Debrecen, szombaton kék-fehér szomszédok, vasárnap pedig ismét nekieshet a medve a sas torkának. Csak a Progym!