2010. már 21.

Hát ez Brassó...

írta: 91#Lacika
Hát ez Brassó...

Ma, 16:00 órai kezdettel került megrendezésre a bronz csata negyedik összecsapása, Brassóban. Csapatunk az itthoni zavargások után a fair play reményében utazott a barcaságba.

Érdekes dolgok kerültek napvilágra, az itthoni, pénteki találkozó után. A brassói csapat öregebb csíkszeredai játékosai (Elekes Levente, Adorján József, Tankó Attila) folyamatos lelki terror alatt tartották fiatal játékosainkat. Pontosabban a mérkőzés ideje alatt végig fenyegették őket, hogy majd Brassóban eltörik a kezüket, meg, hogy "Mit képzelsz taknyos kölyök!?" Hát ez azért elgondolkodtató...

Csapatunk vezetősége, megtudván ezeket a dolgokat, értesítette a Fenestela vezetőségét, hogy amennyiben az említett játékosok betartják ígéretüket és sportszerűtlenül fognak viselkedni, a Progym levonul a jégről.

Visszatérve a mérkőzésre. A Fenestela kezdte jobban a találkozót, a Progym pedig hősiesen védekezett. Gól mindössze a 15. percben született, amikor Gergely használt ki egy védelmi hibát, és megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A második harmad sokkal kiegyenlítettebb küzdelmet, hozott, csapatunk előtt is adódtak lehetőségek a gólszerzésre. Többször is emberelőnyös helyzetbe került a Progym, gólt azonban nem sikerült szerezni. Ez a harmad gól nélkül fejeződött be. Azt meg kell említeni, hogy a mérkőzésen nem látszott semmi olyan jel, hogy az említett ígéretek beteljesednének, teljesen sportszerűen folyt a játék.

Bármi történhetett az utolsó harmadban, hiszen Brassó mindössze 1-0-ra vezetett. Sajnos az emberhátrányban kezdő Progym gyorsan gólt kapott, mindjárt a játékrész első percében. Tankó volt eredményes. Ezután is folyamatosan alakultak ki a helyzetek Kudrna kapus ketrece előtt, de a gól ekkor sem sikerült. Sajnálatos módon a Fenestela megszerezte egy buli után a harmadik gólt is, Laczkó passzát, Péter értékesítette. 3-0. Ezután teljesen átalakult a játék képe. A Fenestela játékosai durvulni kezdtek. Először Elekes és Kozma pofozkodása jött, de ez még ugye mondhatjuk, hogy benne van a hokiban. Nem sokkal ezután Adorján esett neki csapatunk védőjének, Czirjáknak. Ekkor már kezdett eldurvulni a dolog, és érdekes, hogy azok a játékosok verekedtek, akik azelőtt ezt megígérték. Már ekkor gondolkozott csapatunk, hogy leszáll, de mégis maradtak, sportszerűen kezett szerettek volna rázni fiatal játékosaink a győztessel.

A pohár akkor telt be, amikor Elekes minden ok nélkül esett neki csapatunk ifjú 91-es számú csatárának, Molnár Zsoltnak. Fejre támadva ahogy csak tudta, elütötte játékosunkat. Fiatal csatárunk ennek következtében agyrázkódást kapott, és nem volt képes saját lábán elahgyni a játékteret. A jégen tehetetlenül fekvő játékost, még Adorján egyszer megütötte.

Ekkor csapatunk úgy döntött, hogy ebből elég és leszállt a jégről. Ez mindössze 3 perccel a mérkőzés vége előtt történt. Ahogy csapatunk a játékos kijárónál hagyta el a játékteret, Elekes Levente utánuk szaladt és egy hatalmasat vágott botjával, egy másik fiatal csatárunk Székely László hátára. Az ütés nyoma, minden felszerelés ellenére ott maradt Székely hátán, így elképzelhetjük mekkora erővel ütött tisztelt Elekes barátunk.

Visszatérve Molnár Zsolt esetére, még 2 órával a mérkőzés után is homályosan látott és szédült. Jelzem, hogy a teljes eseménysort élőben követte végig Tánczos Barna, a Román Jégkorong Szövetség (FRHG) elnöke. A Fenestela vezetősége mindennek lehordta a Progym vezetőségét, hogy mi voltunk sportszerűtlenek. Érdekes... Utólag megemlítem a találkozó végeredményét, dehát szerintem ezek után, ez már nem sok jelentőséggel bír.

Végeredmény: Fenestela 68 Brassó-Progym-Hargita Gyöngye 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

gólszerzők: Gergely, Tankó és Péter

Játékvezetők: Iliescu Marius, Csomortáni Zsolt, Toparceanu Cosmin és Rédai Botond.

Azt hiszem ez a magatartás mindent elmond a brassói klubb karakteréről, de aki kint volt a hazai mérkőzéseken, annak ezt nem kell ragozni, hiszen pontosan tudja, hogy miről van szó.

Csapatunk ezúton is tisztességesen és sportszerűen helytállt, amiért minden elismerést megérdemel! Reméljük, hogy sérült játékosainknak, de legfőkébb Molnár Zsoltnak nem kell szembenéznie semmilyen komplikációval az incidens után, és hogy a következő szezontól is ugyanilyen ambícióval, akaraterővel és küzdőszellemmel lássuk majd mindannyiukat Progym színekben játszani! Szép volt fiúk!

A mérkőzésről gólösszefoglalót, valamint remélhetőleg felvételeket az incidensekről itt az oldalon találhattok az elkövetkezendőkben!