2010. júl 16.

Kezdeményezés a Progym részéről..

írta: nL
Kezdeményezés a Progym részéről..

Hargita megye tanácsa, Gyergyószentmiklós és a környező községek tanácsai és a környékbeli közbirtokossági vezetők valamint a jégkorong szakosztály vezetői ültek össze csütörtök délelőtt.

A Progym jégkorong szakosztályának kezdeményezésével szervezett tanácskozás célja a gyergyószentmiklósi jégpálya működéséhez való problémák, gondok megoldásának keresése volt.

Új dolgokat, konkrétumokat végül is nem tudtunk meg, a pálya nagyon rossz állapotban van, most is jó esetben az illetékes hivataloknak köszönhető, hogy Gyergyószentmiklóson jég van és hokizni lehet.

A gyűlésen elhangzott, felvázolt gondok nem az idén keletkeztek, viszont elért addig a pontig, amikor tenni kell a bezárása ellen.

Kopacz Zoltán : „Mindenféle képpen beszélni kell róla, mivel elérkeztünk egy olyan pillanatra amikor nincs tovább, vagy felújítjuk vagy egyszerűen be kell zárni a pályát. Örvendek, hogy ilyen szép számban megjelentek a medencei és a medencén kívüli meghívottak, mert meg tudtunk osztani némi gondolatot, amiben látok némi mozdulást, hogy lesz valami belőle. Mindenki számára ismerős a helyzet, az államkassza, tudjuk nagyon jól, hogy üres, minden önkormányzat kassza szintén üres. Nagyon nehéz lesz kivitelezni, de nem lehetetlen. Mi most megpróbálunk minden környező település polgármestereivel és közbirtokossági vezetőkkel külön elbeszélni, aki vevő a jégpálya megmentésére, azokkal fogunk még gyűléseket összehozni, így lesz folytatása ennek a mai kezdeményezésnek.”

A pálya rendbetételéhez hozzávetőleg 4.000.000 új lej lenne szükséges, ebből a legsürgősebb megoldani való az a tetőszerkezet, ami megközelítőleg 1.800.000 RON.

Mezei János gyergyószentmiklós polgármestere elmondta, a városnak nincs pénze a pálya felújítására. Külső segítségek nélkül nincs kilátás a pálya működésére, kénytelenek bezárni a harminc éves műjégpályát.

Konkrétumként csak  Hargita Megye Tanácsának elnöke Borboly Csaba kijelentése hangzott el, „a megye korábbi támogatása mellett idén újabb 50.000 új lejt tud elkülöníteni."

A gyűléseknek még lesz folytonossága a közeljövőben.