2010. dec 11.

Nagy ugrás a kenguruk ellen!

írta: 91#Lacika
Nagy ugrás a kenguruk ellen!

     Tegnap csapatunk felkészülési mérkőzést játszott az ausztrál U20-as válogatott ellen. Ez volt Kémenes Balázs első mérkőzése, visszatérése után. Az igen tartalékos Progym fiatal játékosai szép teljesítményt nyújtottak, olyan kombinációkat láthattak a nézők a 15-16 éves gyergyói játékosok között, amiket eddig nem. Egyértelműen látszik "Jack" munkája a csapatnál. Egyetlen szépséghibája volt a tegnapi találkozónak. Két harmadot tartott...

Rögtön egy U16-os játékos szerezte meg a vezetést, pontosabban György Róbert, aki egy szép akciót követően talált a kenguruk kapujába. A második gyergyói gólt Pál Zsombor szerezte egy hatalmas bombával, kettős emberelőnyben. Nem sokkal ezután szépített Ausztrália, Darge révén. Az első harmad utolsó gólját Ambrus Zoltán szerezte, ezzel növelve a Progym előnyét.

   A második harmad nem kezdődött túl jól, mert újra gólt szereztek a zöld-sárgák. Bird lőtt látványos gólt, egy nagyszerű ellentámadást követően. A negyedik gyergyói gól ismételten kettős emberelőnyből született, ekkor Székely László volt eredményes. Az 5-2-t érő gólt Molnár Zsolt szerezte, akit valamilyen oknál fogva hazaküldtek a csíkszeredai U20-as VB-ről. Mindezt követően még két vendég gól született, először Nash, majd Anderson talált piros-fehéreink ketrecébe. Ellenfelünk kemény kanadai stílusu ütközős játékot produkált, ami nem szegte a szabályokat, a probléma csak ott volt, hogy a gyergyói fiatalok nem voltak hozzászokva ehhez a játékstílushoz. Néhány ausztrál ütközés után a Progym játékosai is belekezdtek, de az már kezdte elkerülni a sportszerűség kereteit. Ezt követően az ausztrál válogatott is elkezdett durvulni, és úgy döntöttek, hogy nem lépnek jégre a harmadik felvonásban. A két harmados találkozó 5-4-es Progym győzelemmel zárult, de ami a legfontosabb, hogy lehetőséget kaptak nagyon fiatal játékosok is csapatunkban.  A Progym játékán már az elején megmutatkozott, hogy valaki irányít a kispadról, erre egy tipikus példa, hogy emberhátrányban is sikerült szép támadásokat vezetni.

Végeredmény: Progym-Ausztrália U20 5-4 (3-1, 2-3)

                        gólszerzők: Darge, Bird, Nash, Anderson, illetve György, Pál, Ambrus, Székely, és Molnár Zs.

Reménykedjünk, hogy Kémenes Balázs érkezte tényleg egy új Progym megszületését jelenti, és hogy a következő idénytől újra teltház szoríthat a piros-fehéreknek.

 

Te mit gondolsz? Jogos volt a vendégek gesztusa? Jobban mozognak Jack irányításával a játékosok? Vagy más véleményed van? KOMMENTÁLJ!!! :-)