2011. már 12.

Kikérdeztük a pontkirályt!

írta: 91#Lacika
Kikérdeztük a pontkirályt!

      Péter Zsolt lett csapatunk azon játékosa, akinek a legtöbb pontot sikerült szereznie a 2010/2011-es idényben. A csatár nem véletlenül lett a Progym legtermékenyebb játékosa, hisz több mérkőzésen is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Hetvenhetesünk rendelkezésünkre állt egy rövid interjú erejéig.

   Elnyerted a pontkirály címet, ami azt jelenti, hogy csapatunk legtermékenyebb játékosa lettél. Mit jelent ez számodra?

  - A legtöbbet hozzáadni pontok tekintetében a csapat teljesítményéhez természetesen jó érzés, ugyanakkor jó iránymutató, egyfajta iránytű számomra. Megmutatja, hogy hogyan kell tovább dolgozni ahhoz, hogy egyre jobb jégkorongozóvá válhassak, alakulhassak.

  Röviden hogyan értékelnéd az elmúlt szezont?

 - Nem igazán tudok optimistán, pozitívan visszatekinteni az eredményeket illetően, mivel csak az 5. helyen végeztünk. Nem sikerült bekerülni a legjobb 4 közé, a Superligába, ami több meccset, több tapasztalatot jelentett volna fiatal csapatunk számára. Ami örvendetes, és szívesen emlékszem vissza, az a Galac elleni hazai mérkőzés, ahol 7-10 arányban alulmaradtunk, viszont a közönség mellettünk volt, és nagyon jó érzés volt hallani a "Hajrá Progym!"-ot.

 Közben edzőváltás történt. Mennyire volt kihatással ez a csapat teljesítményére?

 - Úgy gondolom, hogy nagy általánosságban a megfelelő pillanatban történő változtatások minden esetben pozitív hatással lehetnek bármilyen közösségre. Teljesítményben, mint láthattuk különösebb pozitív hatások nem voltak észlelhetőek, viszont az kétségtelen, hogy frissült a csapat.

 Egy újabb idény vár a Progymra. Jövőben is piros-fehérben láthatunk?

 - Imádom a piros-fehéret, több mint egy évtizeden keresztül viseltem. Ebben a mezben négy országos bajnoki címet szereztem, szinte azonosultam ezzel a színösszeállítással. Úgy vélem, nem nagyképűség ha most kapásból azt mondom, hogy zöld-narancssárga. Ha hokizni kell, nekem mindegy, hogy milyen színű mezben játszom, a lényeg az, hogy erőm teljében a tudásom legjavát adjam a sportnak.

 Végezetül mit üzensz a szurkolóknak?

 - Személy szerint mindenkit szeretek, aki legalább havonta egyszer helyet foglal a gyergyószentmiklósi műjégpálya lelátóin, azt viszont nagyon szeretném, ha mentálisan megtanulnánk közösen úgy szurkolni a hazai csapatnak, hogy ez annak javára váljon.