2011. máj 30.

Holnap közgyűlés!

írta: 91#Lacika
Holnap közgyűlés!

Szokásos tavaszi éves közgyűlését tartja kedden a Progym jégkorong szakosztálya. Ilyenkor a szurkolók, a vezetőség, az edzők és játékosok találkozására nyílik lehetőség, megvonják az elmúlt év mérlegét, és a jövő szezonra is előretekinthetünk.

Igazából nem várható sok újdonság  a Progym keddi közgyűlésén – mondta el kérdésünkre Kopacz Zoltán szakosztályelnök. A vezetőség értékelése szerint az elmúlt szezonban csapatunk azt nyújtotta, amit el lehetett várni tőle. Ezzel a kerettel nem lehetett reális cél a play offba, a legjobb négy közé kerülés, az előttünk járók lényegesen jobbak, még megszorítani sem nagyon sikerült őket. A  megcélozható ötödik helyet azonban simán megszerezte a Progym. Hogy mire számíthatunk jövőre? Igazából ugyanarra, mint az elmúlt idényben. A keret lényegesen nem fog változni, egy-két játékos cserélődhet. Játékosok közül a legtöbben már aláírták a szerződéshosszabbítást, még Czirják Szabolcs és Péter Zsolt jövője kérdőjeles. Czirják jelenleg külföldi munkavállalásban reménykedik, ami ha megvalósul, akkor abbahagyja a jégkorongozást, Péter Zsolt pedig Dunaújvárosban a Dab-nál folytatná, de csak abban az esetben, ha tényleg be tudja verekedni magát a mérkőzés-keretbe, azaz nem a padot melegíti. Itt még sok a kérdőjel, hiszen ez sokban függ az újvárosiak esetleges EBEL indulásától is. Kopacz Zoltán elmondta, tárgyalások folynak máshol játszó gyergyói hokisok hazaszerződtetéséről, de egyelőre neveket nem kívánt mondani. A vezetőség elképzelése szerint nem lesz változás a szakmai irányítás tekintetében sem, Kopacz Zoltán véleménye szerint ezen a szinten Kémenes Balázs megfelelően el tudja látni a feladatot.

Az év elején felvetődött, hogy a Progym és a Kisinyovi Platina közös csapatot alakítana és indulna a MOL Ligában. Sajnos ebből semmi sem lesz, a moldáviaiak sok ígéret ellenére semmit nem léptek azóta sem az ügyben.

A pálya sorsa annyiban biztos, hogy a szükséges működési engedélyek még egy évig rendezve vannak. Mezei János polgármester részéről sok ígéretet kapott a Progym a pálya felújításának ügyében, de gyakorlatilag ennek kevés az esélye – mondja a szakosztályelnök. Amiben reménykedhetünk, az a világítás rendbetétele, illetve egy használt, de jó állapotban levő palánk beszerzése. Ehhez a megyei tanácstól és a város önkormányzatától várnak segítséget.

Ahol elvileg változások lehetnek, az a vezetőség személyi összetétele. A jelenlegi vezetőségnek ugyanis lejárt a három éves mandátuma. Kopacz Zoltán elmondta, senki nem ragaszkodik a székéhez, ha jelentkeznének új, tenni akaró személyek, szívesen átadnák a helyüket. A szakosztályelnök azonban úgy látja, folytonosság várható, mert nem tud arról, hogy bárki is pályázna vezetőségi tisztségre.

Sajnos ez a város, a jelenlegi gazdasági helyzetben, csak egy ilyen szintű csapat fenntartására képes. A befektetők, szponzorok nem tolonganak – mint ahogyan lelkes, tenni akaró személyek sem a Progym házatáján – tette hozzá Kopacz Zoltán.

A közgyűlés kedden, május 31-én 18 órakor kezdődik a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében.

Forrás: Gyergyói Hírlap