2011. júl 16.

Akit mindig szeretett a közönség

írta: 91#Lacika
Akit mindig szeretett a közönség

A Progym facebook oldalán elindított szavazást, hogy ki volt a csapat legjobb légiósa, az ukrán Vitalij Kyrychenko nyerte 14 szavazattal. Második helyen végzett Robert Franc, aki nem sokkal maradt le, "Frankie" 12 szavazatot kapott a Progym szurkolóitól. További 1-1 voksot kapott Peter Hricina, Ramon Kerata, Mikhail Mikeshin, és Ondrej Piskura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filipnek is meggyűlt a baja a Progym tizenötösével

Vitalij 2008-ban öltötte először magára a Progym mezét, abban az időszakban, amikor a gyergyói vezetőség ismét bajnoki döntőről álmodozott. A csapat edzője Dusan Kapusta volt, többek között az ő, és Kopacz Zoltán klubelnök ösztönzésére érkezett az ukrán gólzsák. Már az első mérkőzésen belopta magát a Progym szurkolóinak szívébe, fantasztikusan játszott az Újpest ellen, de nem vallott szégyent a következő mérkőzéseken sem, alig volt olyan találkozó amelyen nem talált be. Igazi vezéregyinisége volt a piros-fehéreknek, húzta maga után a csapatot, és a fiatalokkal is foglalkozott. Vitónak voltak azonban kellemetlen élményei is Székelyföldön. Egy Brassó elleni találkozón egy fejre mért ütést kapott, minek következtében agyrázkódást szenvedett.

A Kapusta éra után igaz, hogy még a csapatnál volt, de nem találta korábbi önmagát Sydorov  edző keze alatt. Ahogy látta, hogy már nem sok eredményt érhet el nálunk, lecserélte a piros-fehér mezt sárga-kékre. A gyergyói közönségkedvenc Brassóba igazolt.

A gyergyói közönség fő tulajdonsága, hogy azt a játékost aki a csapattól más klubhoz kerül, rendre kifütyüli a mérkőzéseken. Csak nem Vitalijt. Hatalmas gólokat varrt csapatunk hálójába, de a Progym szurkolói csak tapsoltak rendületlenül, mint a régi szép időkben. Igen... Vitalij Kyrychenko az a játékos, akit bármikor szívesen látnánk újra a csapatnál játszani, és aki szerepeljen akár kék-fehérben, piros-kékben, vagy kék-sárgában, mindig részesülni fog a gyergyói ovációkban. Vitalij Kyrychenko, vagy ahogy a Cenk alatti városban nevezték, "Kyry", közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön a Sokol Kijev csapatával.