2011. aug 25.

Mester: Szuper Leventétől csak tanulni lehet

írta: 91#Lacika
Mester: Szuper Leventétől csak tanulni lehet

A gyergyószentmiklósi Progym jégkorongcsapatánál az utóbbi években gondok voltak ami a jákoskeretet illeti. Egy dologgal azonban soha nem volt gondjuk a piros-fehéreknek, ez pedig a kapusposzt. Dicséretre méltó, hogy az évek során olyan kapusok kerültek ki Gyergyószentmiklósról mint Molnár Szabolcs, vagy Catrinoi Adrian. A jövőre nézve is bizakodóak lehetünk, hisz a Progym fiatal hálóőre, Szakács Szabolcs méltó utódja lehet az imént felsorolt két személynek. A gyergyóalfalvi születésű ketrecvédő a legjobbaktól tanul, és évről évre kimagasló fejlődést mutat. Augusztus 1. és 5. között rendezték Budapesten a Szuper Levente kapustábort, amelyen a Mester becenévre hallgató Szakács Szabolcs is jelen volt. A román U20-as válogatott kapus nyilatkozott a Gyergyói Hírlapnak a táborban szerzett tapasztalatairól, sőt a Progym jövőjével kapcsolatban is kifejtett egy két érdekes dolgot.

Hányadik alkalommal vettél részt a kapusiskolában?

  • Ez volt a második alkalom, és nagyon örültem, hogy újra eljuthattam, mivel elsőre is nagyon jó volt. Örülök, hogy elmondhatom magamról, hogy az eddig megrendezett öt alkalomból kéts

     

    zer részt vehettem a táborban.

 

Milyen érzésekkel, elhatározásokkal mentél idén?

  • Idén két táborban szerettem volna részt venni, de mivel érettségi volt, így csak erre az egyre volt lehetőségem. Úgy mentem, hogy minél többet tanuljak, gondolok itt technikára és a korcsolyázásra is. Rengeteget foglalkoztak velünk, és így utólag elmondhatom, hogy elértem a célom, nagyon sokat tanultam, ami pedig a legfontosabb, hogy profik társaságában tettem ezt.

 

Hogy érzed? Szereztél tapasztalatot?

  • Egy hét alatt nagyon nehéz, sőt szinte lehetetlen tapasztalatot szerezni. Ennek ellenére mint mo

     

    ndtam, rengeteget tanultam, de ez kevés ahhoz, hogy az ember elmondja magáról, tapasztalatot szerzett.

 

Nehéz volt?

  • Hát az első nap eléggé, mert azért négy hónap jég nélkül nem kevés idő. Görcsöltek a lábak, de idővel mindenki belejött, és zökkenőmentesen mentek a dolgok. Nem voltak könnyű edzések, de ha fejlődni akarsz akkor muszáj teljes erőbedobással dolgoznod, másképp nem jön meg a kívánt eredmény.

 

Milyen Szuper Levente társaságában lenni, tőle tanulni?

  • Azt hiszem kijelenthetjük, hogy Szuper Levente a magyar jégkorongtörténet egyik legjobb kapusa, igazi profi. Nagyon jó volt vele dolgozni, a legjobb az egészben pedig az, hogy végig velünk edzett. Elleshettünk tőle különböző korcsolyatechnikákat, továbbá olyan

     

    mozdulatokat amelyekkel gyorsabban leérnénk egy kipattanó korongra, meg hasonló dolgok. Igazi élmény volt, hogy a legjobbtól tanulhatok.

 


Igaz, hogy lányok is részt vettek a táborban?

  • Igen. Lány kapusok is részt vehettek a táborban, szám szerint kettő élt is ezzel a lehetőséggel. Nagyon ügyesek voltak, jól bírták az edzéseket. Többek között a magyar női válogatott kapusa is ott volt.

 

Hány edzés volt?

  • Napi két jégedzés.

 

Az edzéseken kívül gondolom voltak más programok is.

  • Igen. Voltunk strandon, kicsit lazítottunk, nagyon jól esett a kemény edzések után. Szakmai előadásokat is tartottak a magyar jégkorong történetéről, mindezek mellett Német Márton, az EBEL-ben tevékenykedő játékvezető is tartott előadást, kérdezhettünk is tőle, sőt a szabályokat is megvitattuk.

 

Ezután is szeretnél majd menni?

  • Szívből remélem, hogy sikerül még eljutnom, habár olyan hír is terjeng, hogy Levente Erdélyben is szándékozik majd egy hasonló tábort szervezni. Ez nagyon jó lenne, mivel rengeteg olyan tehetséges fiatal van aki nem tud eljutni Budapestre, így nekik is megadatik a lehetőség.

 

Végezetül hogyan látod a jelenlegi Progymot?

  • Egy nagyon fiatal csapat vagyunk, de ha teljes erőbedobással dolgozunk, és egy közös cél vezérel mindenkit, akkor képesek lehetünk bármire. Szerintem annak ellenére, hogy olyan meghatározó alapemberek távoztak, mint Péter Zsolt, vagy Molnár Zsolt, a mostani Progym erősebb lesz, mint a tavalyi.