2010. már 17.

Közel volt a meglepetés!

írta: 91#Lacika
Közel volt a meglepetés!

 

Ma 17:30 órai kezdettel került megrendezésre a bronzcsata második mérkőzése csapatunk, és a brassói Fenestela 68 együttese között.

 

Annak ellenére, hogy a Progym 6-1-es vereséget szenvedett Brassóban, bizakodhattunk, hogy hazai környezetben megszoríthatjuk ellenfelünket. Bizakodásunk meghallgatásra talált, hiszen nagyon közel voltak piros-fehérjeink ahhoz, hogy kiegyenlítetté tegyék a küzdelem összesített állását.

 

A vendégek szerezték az első gólt az 5. percben, Pál Zoltán talált Molnár kapujába. A 12. percben jött a Progym egyenlítő gólja, egy nagyon szép összjáték után. Péter Zsolt lőtt, Kudrna kapus pedig tehetetlen volt. 1-1. Mindössze 1 perccel ezután egy újabb csodaszép játék után sakk matt helyzetet alakított ki a Progym amiből megszületett a vezetőgól! Csíki passzolt Sárának, csapatunk tizenhatosa pedig nem kegyelmezett. 2-1. Ez a gól az addig viszonylag csendben a mérkőzést követő lelátókat is az "égbe dobta". Sajnos nem sikerült előnnyel zárni az első harmadot, mert a 18. percben Góga megszerezte a vendégek egyenlítő gólját.

 

A második harmad 4. percében egy védelmi hiba után Elekes újra megszerezte a Fenestela előnyét. Egy emberhátrányból kiegészülő szituációt későn reagált le csapatunk védelme, a tiszta helyzetbe kerülő Elekes pedig könnyedén ütötte be a pakkot az elvetődő Molnár Szabolcs felett. Már úgy nézett ki, hogy megússzuk a harmadot 1 gólos hátránnyal, amikor Adorján hatalmas bombája vágódott a gyergyói hálóba. 2-4. Ezzel a góllal Brassó nagyon közel került a mérkőzés megnyeréséhez, nagyon nehéz volt már csapatunknak innen felállni. 

Az utolsó játékrészben mindkét csapat előtt adódtak helyzetek. Csapatunk több ízben veszélyeztette Kudrna kapuját, de a cseh hálóőr magabiztosan teljesítette feladatát. A remény 8 perccel a találkozó vége előtt csillant fel, amikor Kozma kék vonaltól eleresztett lövése a vendég kapuban kötött ki. Kudrna kapus nem sokat láthatott az egészből, hiszen előtte óriási volt a tömörülés. 3-4. Egy gólra lett volna szüksége csapatunknak. Ezután a Progymé volt a főszerep, egymás után alakította ki csapatunk a helyzeteket, de nem sikerült az egyenlítő gól. Még az utolsó másodpercekben is, amikor Molnár Szabolcs kapus helyett egy mezőnyjátékos volt a jégen, sikerült kapura húzni a korongot, de sajnálatos módon ez Kudrnán nem jutott át, így egy szoros mérkőzésen a Fenestela egy gólos győzelmet aratott csapatunk felett.

 

Végeredmény: Progym-Hargita Gyöngye-Fenestela 68 Brassó 3-4 (2-2, 0-2, 1-0)

gólszerzők: Pál, Góga, Elekes, Adorján, illetve Péter Zsolt, Sára Tibor és Kozma Zsolt.

játékvezetők: Galusnyák Levente, Eduard Popescu, Rédai Botond és Péter Vilmos.

 

A mérkőzést követően volt egy olyan jelenet ami felborzolta a gyergyói közönséget, még pedig, hogy a Fenestela játékosai nem fogtak kezet a mérkőzés végén. Tájékoztatjuk azokat, akiknek erről nincs tudomásuk, hogy a két klubb közötti megegyezés szerint a játékosok csak a bronz csata utolsó mérkőzésén fognak kezet egymással. Ez általában a rájátszásban így történik. Aki látta a brassói mérkőzést, az észrevehette, hogy ott sem fogtak kezet egymással a csapatok, és ez így lesz az utolsó mérkőzésig.

 

A Progym-Hargita Gyöngye következő mérkőzése, Március 19-én, Pénteken lesz szintén 17:30 órai kezdettel. Ha csapatunk megnyerné a pénteki mérkőzést, akkor annak az esélyével utazhatna Brassóba, hogy meg lehet az egyenlítés. Ha a Progym vereséget szenved Pénteken, akkor a Brassónak mindössze még egy győzelemre lesz szüksége a harmadik hely megszerzéséhez.

Bízzunk csapatunk jó szereplésében hiszen fiatal játékosaink ma is példát mutattak és tisztességesen helyt álltak. Ne feledjük, hogy ránk, szurkolókra is hatalmas szükségük van! Hajrá Progym!