2010. jún 02.

Kérdésessé válik az új szezon?!

írta: nL
Kérdésessé válik az új szezon?!

Az az újdonság jutott el ma füleimbe, hogy kétséges a 2010/2011-es román bajnokság.

Ezt még nem támasztom alá semmilyen bizonylattal, ma, szerda estig kaptak haladékot mindazon csapatok, akik nem kívánnak részt venni a romániai bajnokságban.

Bővebb infóért  tovább..

Hogy ki indította, vagy ki nem az egész ötletet az még arctalan, viszont érdekes dolog, hogy a román bajnokság első három csapata azzal állt a Román Jégkorong Szövetség elé, hogy ők nem szeretnének indulni a román bajnokságban, csak a MOL-ligában, a közös bajnokságban. Hogy mindenki tisztába legyen a dolgokkal, megnevezem. A HSC Csíkszereda, a brassói SCM Fenestela 68 és a bukaresti Steaua-Rangers csapatai állnak mindezen hírek hátterében.

Ha a "rémhír" ma este igazzá válik és a Román Jégkorong Szövetség elfogadja e három csapat kérését, azzal maga után vonja azt is, hogy a megmaradt három csapattal, nem lehet bajnokságot szervezni. Azt meg nem tudom, hogy mennyire vonzaná a közönséget, ha "amatőr" csapatok kerülnének be, értve itt vásárhelyi, szentgyörgyi vagy valami szedett-vedett csapatokkal jönne ki a román bajnokság létszáma, és csak a rájátszásra érkenének haza a román "elitek".

Mindezen, szerintem úgy hoki kedvelők, úgy jégkorongozók, úgy klubok, mint a szövetség érdemes elgondolkozni, hogy hol is áll a szerénynek is mondható, de romániai jégkorong. Fejlődik az ország vagy újabbnál újabb visszaesés következik be.

2008-ban még az volt a fejlődés és előre haladás, hogy sikerült elindítani a közös bajnokságot a MOL-ligát, most két év után azon gondolkoznak bizonyos klubok, hogy felszámoltassák a román jégkorongot, illetve egy szintvonal nélküli bajnokságba kergetnék a szövetséget. Érdekesség mindez.

De szerintem úgy én mint mindenki várja a további fejleményeket