2012. már 18.

Gyergyói hokisok külföldön

írta: 91#Lacika
Gyergyói hokisok külföldön

Mint már a címben is olvasható vannak hokisok, akik itthon kezdték el az alapok megszerzését, de volt rá lehetőségük és éltek vele, hogy külföldön tanulják tovább a hoki csínját-bínját.

Két nevet említenék, akikkel sikerült kapcsolatot létesítenem és néhány információt szereznem tőlük. Elsőként Farkas Tamást említeném, aki 1997-ben kezdett el korongozni a néhai Basilidesz Csaba bácsinál. 2001-ben költözött ki Budapestre és ott a Budapest Starsnál folytatta tovább karrierjét, ahol edzője Kercsó Árpád. Mondhatni Tamás nem szakadt el Gyergyótól többször járt itthon és játszott is Csomafalva színeiben Délhegy kupákon és ezekben, az időkben részt vett egy Nemzetközi Berlini tornán is Csomafalvával. 2008-ban igazolt Székesférvárra és jelenleg is a Mol ligában játszó Volán farm oszlopos tagja. Tamásnak sikerült egyébként a magyar címeres mezt is sikerült magára húznia ifjúsági Vb-n, céljai közé pedig az tartozik, hogy minél magasabb szinten űzze ezt a sportot.

Második hokisként ejtsünk egy pár szót Szabó Pál Krisztiánról, aki úgyszintén a gyergyói pályán kezdett el jégkorongozni Kémenes Balázs keze alatt. Krisztián 2007-ben igazolt a Zalai Titánok csapatához, ahol már akkor Kercsó Árpád keze alatt folytathatta a munkát. Krisztián jelenleg a Sapa Fehérvár serdülő csapatában játszik nem is akárhogyan 28 mérkőzésen 50 gólt és 76 asszisztot jegyeztek a neve mellé, összesítve ez 126 pont, így láthatjuk, rendkívül figyelemre méltó Krisztián teljesítménye.Céljai, mint minden junior hokisnak minél magasabb szintre feljutni és magas jegyzett bajnokságokban játszani.

Kedves hokiszerető szurkolók! Ezek a példák is azt mutatják, hogy Gyergyószentmiklóson nem szabad megszűnjön a jégkorong igen is vannak tehetséges gyerekeink és játékosaink akik magas szinten űzik és űzni fogják kedvenc sportunkat, és az itteni edzőinknek is kijár a dicséret, hogy ezeket a fiúkat elindították a hokis pályán és mi gyergyóiak büszkék kell legyünk a külföldön játszó játékosainkra mert a pályájuk innen indult el és ível folyamatosan fölfele. 

Összeállította: Petya