2010. jún 03.

Foggal körömmel a MOL Ligáért!

írta: 91#Lacika
Foggal körömmel a MOL Ligáért!

Amint láthatjuk érdekes szituáció alakult ki a román felnőtt jégkorongbajnokság területén. Ami elszomorító, hogy ezek a dolgok leginkább csapatunk róvására történnek.

Amint tudjuk, a következő szezontól, a csíkszeredai Sportclub, a Steaua és Brassó csak a rájátszás küzdelmeibe szándékoznak bekapcsolódni, ami a hazai bajnokságot illeti. Ez azt jelenti, hogy a Progymnak nem lennének komolyabb ellenfelei, ez pedig magával vonzza a még kisebb nézőszámot, valamint elveszi azt a lehetősséget csapatunk fiatal játékosaitól, hogy fejlődjenek.

Volt egy olyan ígéret, hogy Brassó játékosokat adna a Progymnak, sőt az is felmerült, hogy Csíkszereda felajánlja a Vákár Lajos műjégpályát a hazai mérkőzések megrendezéséhez. Sajnos nem sokkal az ígérgetések után, Brassó kijelentette, hogy nem szándékozik játékosokkal segiteni csapatunknak, a csíkszeredai pályával kapcsolatban sincsenek még konkrétumok.

A vezetőség most is azon dolgozik, hogy megteremtse a körülményeket, mert ha ez nem sikerül, annak kilátástalan következményei lehetnek, ami a gyergyószentmiklósi jégkorongot illeti.

Forrás: székelyhon.ro