2012. jan 20.

Ismét jégre lép az ikon!

írta: 91#Lacika
Ismét jégre lép az ikon!

Azt hiszem, Vargyas László neve sem egy hazai, sem egy anyaországi jégkorongkedvelőnek nem lehet ismeretlen, a hátvéd akiről már lassan legendák terjengenek nagyot alkotott a gyergyószentmiklósi Progym, majd még nagyobbat a Dunaújváros színeiben. Nem semmi hír kapott szárnyra a napokban, a „nagy kettes” akinek a puszta nevére megtelik a gyergyószentmiklósi csarnok, a Magyar Kupában ismét jégre lép.

Emlékszem amikor gyerek voltam és a tömbház előtti csúszós havon „jégkorongoztunk” (korcsolya nélkül egy bottal), akkor az esetek 90%-ban veszekedés lett abból, hogy ki játssza Vargyas Lacit. Aztán amikor elmentünk meccsre, hazafelé szinte mindig ő volt a téma. Akkora voltam, hogy nem láttam ki az emberek között, azonban a az a nagy 2-es mindig a szemem előtt volt, féltettem az ellenfelet, meg a palánkot is.

A legelső Székelyföld-Magyarország mérkőzésen, egy aláírást kaptam a mezemre, ez pedig bőven elég volt ahhoz, hogy feltörjenek a régi emlékek. A sötétkék filctoll még ma sem jött ki teljesen a piros-fehér mezből, de annyira nem is bánom.

Na de elég a nosztalgiából, örüljünk a jelennek. A Magyar Kupa idei sorozatában a Dab (Dunaújváros) két csapatot indít, a két gárda között pedig nem cserélődhetnek a játékosok. Ennek értelmében már előre le kellett adni a névsorokat, a Dab II-ben pedig ott van Vargyas neve!

Laci ebben a szezonban kilenc mérkőzésen lépett jégre a másodosztályban, a Dab. Docler -Jégtörők színeiben, írja a jegkorong.blog.hu. További érdekesség, hogy Vargyas mellett az Acélbikák másik egykori kiválósága, Szilassy Zoltán is játszani fog a sorozatban. A Dab II vasárnap 18 órakor kezdi meg az MK selejtezőit, ekkor Vargyasék Szegedre látogatnak, ahol a Tisza Volán-MTK lesz az ellenfél.