2012. jún 08.

Edzőtábor az ifjú jégkorongozóknak..

írta: nL
Edzőtábor az ifjú jégkorongozóknak..

Csehországban edzőtáboroznak a gyergyószentmiklósi jégkorongozók

Hargita Megye Tanácsa, Sportklub Egyesületén keresztül támogatja a Gyergyószentmiklósi ISK ifjú jégkorongozóinak a csehországi Uherské Hradiště-ben tartandó Bukač nemzetközi edzőtáborban való részvételét.

Ez a cseh edzőtábor a legrégibb hokiiskola Csehországban. A két Luděk Bukač (apa és fia) alapították 1991-ben és ők működtetik most is. Jelenleg rajtuk kivül még 13 edző  és 4 aktív játékos dolgozik az iskolában. Ezekben a nemzetközi edzőtáborokban egyénreszabott edzésprogramokkal sajátíthatják el az ifjú sportolók a hoki művészetét. Külön hangsúlyt fektetnek a fizikai felkészülésre, a korcsolyázásra, a jégkorong tehnikájának és taktikájának az elsajátítására.

Idős Luděk Bukač csehszlovák válogatott játékos volt a 60-as évek elején, világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett 1961-ben illetve 1963-ban. Edzőként több extraligás cseh csapatnál dolgozott, majd a csehszlovák válogatott és később a cseh válogatott edzője volt. Mindkettővel világbajnokságot nyert 1985-ben és 1996-ban). Az osztrák és a német válogatott csapatokat is edzette.

Nagyon jó dolog, hogy ezek a sportolók részt vehetnek ilyen híres cseh mesterek által tartott edzőtáborban, ahol sokat tanulhatnak.

 

jelent meg a Hargita Megye Tanacsa oldalán..