2010. ápr 18.

Magyarország - Lengyelország ...

írta: nL
Magyarország - Lengyelország ...

Kettőből kettő..

Magyarország sikeresen véghezvitte a világbajnokság második mérkőzését is, sőt mondhatni könnyebben megverte a Lengyelországot, mint a tegnap Koreát.

A magyarok az első harmadot tapogatózva kezdték, aztán megszületett a vezető gól a 8. percben Sofron István egy lengyel védő által eladott korongot szemfülesen megszerezte és bevágta a lengyel kapuba. Ízelítőnek ez elég is volt a magyar csapat számára hiszen ezzel beindult a motor, többet támadtak, szebbnél szebb helyzeteket alakítottak ki, aztán emberelőnybe kerültek, ahol hamar fel is álltak. Egy ügyes háromszög kijátszása után kapásból Vas Márton volt eredményes. Az eredményjelzőn 2-0 állt a kezdő harmad végén.

A pihenő után kissé összeszedte magát a lengyel gárda, több helyzetet alakított ki, viszont Hetényi Zoltán minden lövést biztosan fogott. A harmad kiegyenlített volt, viszont sem nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni a magyar gárda, de a lengyelek sem tudtak szépíteni, így a második harmad döntetlenre állt.

A harmadik harmad viszont Ted Sator legénységéről szólt. A szünetben megkaphatták a taktikai utasítást, hogy a záró harmad ne döntetlennel végződjön. Ezen változtattak is a magyar játékosok, sokkal aktívabbak, gyorsabbak voltak, mint a lengyelek. Ez az első percben már góllá is ért. A fiuk nem hagytak fel a rohamos helyzetkialakításon, tovább támadták a lassan összeomló lengyeleket, így az eredményjelzőn is csak a magyar oldalon változott az állás. Magabiztos játékot mutatva, Magyarország 6-0-ra verte Lengyelországot.

Gól összefoglaló: https://www.youtube.com/watch?v=mPVpOFXlApA

Holnap szünnap, ráfér a pihenő a fiukra.

Folytatás 20.-án